13-01-2022 15:37
(13-01-2022 14:32)Iwan Pietrow napisał(a): Jak już jesteśmy przy temacie sprzętu, to trzeba będzie ogarnąć brodryjski przemysł zbrojeniowy. Przed kryzysem w 2018 r. kilka tego typu zakładów u nas działało. W związku z tym, że potem nie było komu czego produkować, to się wszystkie pozamykały na cztery spusty.jak chcesz to mogę zająć się produkcją lotniczą... możemy otworzyć coś w rodzaju rosyjskich "Zjednoczeń Przemysłu Lotniczego". Jeśli chodzi o produkcję pojazdów itp. to tez można wykombinować coś podobnego.
(13-01-2022 14:32)Iwan Pietrow napisał(a): W celach narracyjnych musimy się też zastanowić, co działo się z brodryjską armią przez ten cały okres niebytu… Nie chcę przyjmować, że startujemy od zera i nic nie mamy. Swoją propozycję w tym temacie przedstawię wieczorem.Można założyć, że brak funkcjonujących struktur państwowych spowodował rozpad struktur organizacyjnych, ale część sprzętu się zachowała... powiedzmy, że dowódcy upadłej armii, nie zdążyli wszystkiego przehandlować na czarnym rynku. Zostały jakieś magazyny, zapasy oraz jakaś ilość w podupadłych jednostkach, ale w stanie różnym. Miałbym kilka pomysłów dotyczących sprzętu "pozostałego"... np. starszego typu. Ale będę miał czas podłubać pewnie dopiero w sobotę. Jak to się mówi mam pewne kwestie sprzętowe "poukładane w głowie", ale na to potrzeba trochę czasu - zapewne w sobotę nad tym siądę.
Propozycje organizacji już powoli dłubię, bo to w zwykłym Paintcie mogę robić... Może jutro uda mi się przedstawić pewne propozycje organizacyjne, ale muszę mieć chwilę by to podeprzeć kwestiami sprzętowymi.