• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Badanie Leockiej Akademii Nauk: które mikronacje lubimy?
Fajnie, że są dyskusje, bardzo je lubię, ale powinniśmy jednak umieć oddzielić poziom meta-mikronacyjny (mikrozoficzny), w którym dyskusje są ważne i ciekawe, od dyskutowania w nieskończoność nad prostymi rzeczami. Nie dziwię się, że Joahim i Novak zdążyli znudzić się Czwórlennem zanim wystartowało. Nie dziwię się też, że pan Sonnero zniechęcił się tempem legislacji i konsultacji. Dyskusje coraz częściej przekształcają się w zbiór monologów na zasadzie "każdy powiedział to, co wiedział, a będzie dalej tak jak jest".
Wielostronicowe dyskusje są fajne dla tych, którzy je lubią (czyli też dla mnie), ale jak ktoś ma jakiś pomysł, to chce go realizować TERAZ, a nie słuchać kazań i dobrych rad, bo zanim ich wysłucha, to przeważnie zdąży mu się odechcieć (nawet ja tak mam, np. z tą Aharą, a co dopiero młodsi mikronauci). Przewagą Bialenii zawsze było nie stawianie ludziom niepotrzebnych problemów.
Dlatego mam zamiar stworzyć tą Bialenię Północną jako strefę odgrzybioną, gdzie będzie można się normalnie bawić, a nie tylko słuchać, że "to można zrobić lepiej", "to już próbowaliśmy w 2016", "to jest niepotrzebne", "to trzeba przemyśleć na spokojnie", "tu trzebaby zmienić trzy ustawy".

Co do strony, to rzeczywiście sukces, za co chwała wszystkim zaangażowanym.

Wiadomości w tym wątku
RE: Badanie Leockiej Akademii Nauk: które mikronacje lubimy? - przez Andrzej Płatonowicz Ordyński - 16-01-2022 15:36

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości