24-01-2022 21:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-2022 21:18 przez Filip I Gryf.)
Sarmacki styl architektoniczny... cóż poradzić.
Wasza Carska Mość,
Brodryjczycy,
Jest to dla mnie ogromny zaszczyt mogąc pełnić funkcję Ambasadora Księstwa Sarmacji w Brodrii. Postaram się, aby moja działalność przyczyniła się do zacieśniania współpracy pomiędzy naszymi państwami.
Na ręcę WCM składam przygotowany przez administrację książęcą list uwierzytelniający.
Garść informacji:
To tyle z ważniejszych informacji z kraju. Postaram się regularnie informować o wydarzeniach i ciekawych inicjatywach.
Wasza Carska Mość,
Brodryjczycy,
Jest to dla mnie ogromny zaszczyt mogąc pełnić funkcję Ambasadora Księstwa Sarmacji w Brodrii. Postaram się, aby moja działalność przyczyniła się do zacieśniania współpracy pomiędzy naszymi państwami.
Na ręcę WCM składam przygotowany przez administrację książęcą list uwierzytelniający.
Garść informacji:
- 20 stycznia br. Książę powołał Ambasadorów w aż 6 państwach.
- Doszło do "afery kloningowej", w której Prefektura zdecydowała się skierować akt oskarżenia w stosunku do Federanta Rockwella - podejrzewanego o bycie również Filipem von Sarmem, który został ukarany karą banicji. W tej sytuacji wnioskowana kara również osiągnęła najwyższy wymiar przewidziany sarmackim prawem. Sprawa została utajniona, dlatego możliwe zakończenie sprawy okażę się dopiero po przeprowadzeniu postępowania.
- Wczoraj na wniosek Kanclerza Książę postanowił wydalić z terytorium Księstwa Sarmacji Urlicha von Deem. W zamieszczonym materiale dowodowym widać przyczyny takiej a nie innej decyzji ze strony władz. Obecnie wydalany cudzoziemiec jest w areszcie.
- Wczoraj na sarmackim serwerze Discord odbyła się kolejna gala Złotych Wędek (2021). Podczas imprezy ogłoszone zostały wyniki głosowania w poszczególnych kategoriach tj. Sarmata Roku, Polityk, Sportowiec... Jest to forma podziękowania za trud i pracę włożony na przestrzeni danego roku. Zwycięzcy otrzymali spersonalizowane Złote Wędki. Podczas uroczystości zostały ogłoszone również wyniki konkursu na najlepszą kreację. Zwycięzcy (ale nie tylko) otrzymali nagrody pieniężne.
- Wczoraj ogłoszone zostały wyniki wyborów do Sejmu LXXI kadencji. Mandaty otrzymało 5 z 6 ubiegających się kandydatów. Wyniki zostały upublicznionie w Dzienniku Praw. Sejm rozpoczął kadencję dziś o godz. 20. Obrady otworzył sam Książę a Posłowie składają przysięgi.
To tyle z ważniejszych informacji z kraju. Postaram się regularnie informować o wydarzeniach i ciekawych inicjatywach.
(-) Filip I Gryf
Przybysz z Księstwa Sarmacji