• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[V Colloquium Bialenicum] Miejsce narracji w Mikroświecie
(27-01-2022 14:07)Ronon Dex napisał(a): Jednak te wątki, które dało się pociągnąć to można było pociągnąć, starając się przy okazji przekonać "adwersarza", że popełnia błędy rzeczowe... jak pamiętam wtedy pewnym "przegięciem" było wlatywanie prawie bezkarne samolotami z lat 40-tych we współczesną obronę przeciwlotniczą czy pomijanie kwestii zasięgu, co spowodowało, że ówczesna misja z desantem dla samolotów, które go wiozły była misją w jedna stronę... nie miały szans wrócić do baz, z braku paliwa.

Inna sprawa, że nadal - tak mi się wydaje - jesteśmy jedną z nielicznych mikronacji, gdzie do takich spraw podchodzi się realistycznie zwracając uwagę na błędy, które dla Ciebie na przykład są oczywistością. W ogóle muszę przyznać, że to właśnie funkcjonowanie w Bialenii nauczyło mnie tego "mikronacyjnego realizmu", który do pewnego stopnia stał się kręgosłupem mojej działalności w warstwie narracji.

(27-01-2022 14:07)Ronon Dex napisał(a): Z drugiej strony można też współpracować ze zwolennikami fantastyki... jak się chce to się zawsze znajdzie jakiś sposób by ta fantastyka była spójna z "realizmem" w innym miejscu. Na wiele rzeczy można przymykać oko, przecież nawet różnica czasowa pomiędzy v-krajami jest do obejścia przy minimum dobrej woli obu stron. przykładem jest choćby pływanie do RON repliką starego żaglowca.

Od dawna uważam, że w pobliżu granic państw "historycznych" powinno się lokalizować lotniska i nowoczesne porty morskie. Pewnym moim marzeniem, uzależnionym oczywiście od woli moich rodaków do dalszej działalności, jest uczynienie z ZSKHiW takiego właśnie lotniska dla osób podróżujących do Austro-Węgier.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
RE: [V Colloquium Bialenicum] Miejsce narracji w Mikroświecie - przez Ametyst Faradobus - 27-01-2022 14:13

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości