• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[V Colloquium Bialenicum] Miejsce narracji w Mikroświecie
(28-01-2022 15:56)Ronon Dex napisał(a): Ilość czasu jaki potrzebuje "inżynier świata" do wykonania swojej "mikronacyjnej" pracy jest wielokrotnie wyższa niż ilość czasu

Nie zawsze, po prostu inaczej wygląda rozłożenie tego czasu. Ja żeby wykonać swoją robotę muszę mieć wolne pół dnia - mogę znaleźć ten czas stosunkowo łatwo. Muszę mieć wenę, ale jak ją mam to po prostu sobie coś zanotuję i później w wolnej chwili rozwinę. Muszę mieć inspirację, ale to też nie takie trudne - jak widzę coś fajnego (np jakiś obrazek, tekst, wzorzec) to też sobie zapiszę i wykorzystuję później. Może taki styl w pracy mikro wynika z faktu, że w podobny sposób pracuję w realu - zbieram materiały, robię kwerendy, porządkuję informacje, analizuję je i dopiero później na spokojnie coś tworzę.

Im jestem starszy tym mniej pasuje mi rola polityka - a to właśnie dlatego, że co jakiś czas trzeba być stale "na linii", trzeba móc nagle rzucić wszystko, siadać do discorda albo na forum i rozwiązywać bieżące problemy, brać udział w dyskusjach i gównoburzach. Coraz trudniej jest mi się angażować np w projekty międzynarodowe, bo wtedy się okazuje, że trzeba coś zrobić "na jutro", a ja nie zawsze mam czas wtedy kiedy chcę (chociaż i tak jestem, jak na dwudziestopięciolatka, w dosyć komfortowej sytuacji).
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
RE: [V Colloquium Bialenicum] Miejsce narracji w Mikroświecie - przez Ametyst Faradobus - 28-01-2022 17:33

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości