11-02-2022 15:19
(11-02-2022 15:02)Ametyst Faradobus napisał(a): Ja nie chcę tworzyć tu biurokracji, ale może przy okazji starania się o obywatelstwo pytajmy kandydata o inne nazwiska, pod którymi funkcjonuje? Można by to też uwzględniać na liście obywateli.
(11-02-2022 15:11)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): A ja myślę, że jak ktoś chce u nas działać i nie ma u nas klonów, to nie powinno nas zbytnio interesować, co robi gdzie indziej.Jestem tego samego zdania do Andrzej... znowu nawiązując do innego tematu - nie możemy wszystkich brać swoją miarą. Dla nas ważne jest, że dana osoba nie uprawia kloningu w Republice Bialeńskiej (jak uprawia to od razu "w łeb", bo my tego nie tolerujemy), a gdzie indziej? Co nam do tego... co najwyżej nie będziemy takiego v-państwa uznawać. Bo tako rzecze nasze prawo...
Natomiast kwestia personaliów? No cóż Ametyście... a Ty używasz wszędzie identycznych? Ja akurat tak, ale nie widzę niczego złego w tym by ktoś miał różne personalia w różnych v-krajach, czasem to po prostu dlatego by pasowało do klimatu. Sam się raz "złamałem" i w czasach świetności śp. La Palmy, gdy z nimi współpracowałem dość ściśle używałem tam personaliów będących wolnym tłumaczeniem tych używanych przeze mnie wówczas w RB... bo tak było "klimatyczniej".