(18-02-2022 13:41)Iwan Pietrow napisał(a): Wobec braku innej wersji i mojego spóźnionego zgłoszenia problemu, większość zagłosowała „za”. No
bo co w końcu miała zrobić?
Mogła głosować przeciw przyjęciu ustawy... z zasady tak się robi jeżeli ktoś uważa, że projekt ustawy jest zły. Przy czym bez przesady... nie traktuj członków Zgromadzenia Narodowego jak "bezmyślne maszynki do głosowania". Każdy kto miał wątpliwości mógł je zgłosić... Ty przecież zgłosiłeś wątpliwość co do jednego z artykułów ustawy, a ja Tobie na nie to odpowiedziałem i wydaje mi się, że dość wyczerpująco. Nikt inny wątpliwości nie zgłaszał, poza jeszcze Ametystem, ale to sobie wyjaśniliśmy w toku debaty i jak widać Ametyst głosował za ustawą.
(18-02-2022 13:41)Iwan Pietrow napisał(a): Z weta chcę skorzystać tylko i wyłącznie po to, żeby przyspieszyć przyjęcie ostatecznej wersji ustawy.
No to sobie zastosuj... prawo takie masz i nikt Tobie go nie odbiera. Choć oczywiście zastosowanie weta w sytuacji gdy jest się jedynym oponentem przegłosowanej ustawy zapewne będzie miało swoje polityczne następstwa. Oczywiście nie wiem co na temat takiego działania sądzą inni, ale ja takie działania odbieram tak jak wcześniej napisałem - negatywnie. Ale każdy ma przecież prawo do swojego zdania... pozostali mają prawo myśleć inaczej.