(18-02-2022 19:42)Iwan Pietrow napisał(a): Gdybyś był gotów - w imię interesów większości, a nie wyłącznie swoich własnych - pogodzić się z tym, że rozstrzygnięcie tej sprawy może się ostatecznie zakończyć nie na Twoją korzyść, to byś nie ciągnął tej durnej dyskusji, tylko zaakceptował to, że jeszcze raz pochylimy się nad kwestią organizacji gwardii.Durną dyskusje to akurat od poczatku Ty prowadzisz... Najpierw swoje błędy zwalałeś bezczelnie i bezszasadnie na Joahimna, a gdy to nie wyszło to usiłujesz robić z ludzi idiotów twierdząc, że głosowali za ustawą, która im się niby niepodobała, ale jednak głosowali za. Tymczasem Tobie się osobiście nie podoba i korzystasz ze swojego prawa Prezydenta by "wyszło na Twoje" - tylko za grosz niestety nie masz odwagi by się do tego przyznać. Usiłujesz odwracać "kota ogonem"...
Dla Twojej wiadomości... a może i tych co nie wiedzą... W tych latach, w których tutaj działam (od początku 2014, fakt z pewną przerwą), zgłaszałem wiele projektów, próbowałem wielu pomysłów - jedne zyskiwały aprobatę, a inne nie - samo życie. Jednak nie kwestionowałem wyborów społeczeństwa i Parlamentu/Zgromadzenia Narodowego, nawet jak byłem Prezydentem. Moje pomysły wygrywały w głosowaniach lub przegrywały (różnie bywało), niektóre sam uznawałem za błąd i się z nich wycofywałem, wnioskując o zmianę tego co wcześniej sam forsowałem. Tak to już jest...
Możesz dalej robić swoje "studium żenady", bo już powoli to do tego prowadzi.
Przyznam, że nie polemizuję z Karolem w interpretacjach prawnych - bo to On się na tym zna, a nie ja. Uznaję opinie fachowca z dziedziny prawa. Jednak jak komuś to pomoże czy nie pomoże to nie wiem czy muszę i powinienem, ale składam wniosek o odrzucenie weta Prezydenta.