(18-02-2022 21:12)Iwan Pietrow napisał(a): a nie obrażanie się przy każdej możliwej okazji ze względu na to, że komuś nie podobają się Twoje pomysły.Z całym szacunkiem, ale ja się nie obrażam... Przecież nie twierdzę, że odchodzę, nie będę się udzielał w Bialenii, że nie będę dalej działał na rzecz rozwoju Naszego Kraju. Po prostu najwyraźniej nasze poglady polityczne co do bialeńskiej demokracji i parlamentaryzmu się rozmijają, a więc czytelnie deklaruję przejście do politycznej opozycji. Tylko tylko i aż tyle.
W żaden sposób proszę nie odczytywać tego jako "obrażanie się", rezygnację z działania w Naszym Kraju - to tylko kwestie polityczne, w których się nie zgadzamy. W żaden sposób nie wykluczam wspólnego działania dla dobra kraju tam gdzie się zgadzamy. Proszę byś nie traktował tego (tfu) "pisuarem" i jakąś "totalną opozycją". To pewien spór polityczny, spory pewnie co do niektórych spraw z polityką związanych, ale nie ma mowy o jakimkolwiek totalnym działaniu na szkodę Naszej Bialeńskiej Wspólnoty. Ot inaczej to politycznie widzimy, mamy inne wizje - będziemy się spierać... mam nadzieję, że z w miarę z szacunkiem, choć w polityce czasem się używa słów "mocnych" i pewnie to się nie raz zdarzy.
Kwestię funkcji wojskowych pozostawiłem otwarte do decyzji Prezydenta bo mnie one w niczym nie przeszkadzają, ale gdyby to miało Tobie przeszkadzać, to możesz mnie z funkcji niepolitycznych również zwolnić i pretensji mieć nie będę. Natomiat bycie w politycznej opozycji wyklucza tylko bycie członkiem rządu/gabinetu. Nic więcej... jeśli chodzi o działanie w "kraju stowarzyszonym" to stosowną deklaracje złożyłem (o braku wpływu politycznego sporu w RB na tamte kwestie i działania).
Prosze traktuj to tylko jako deklaracje politycznej opozycji i nic ponadto. Wyklucza to bycie członkiem gabinetu, z powodu "konfliktu interesów" (politycznych), ale możesz mnie też wywalić z armii, jeśli uważasz to za stosowne lub bym miał tam Tobie doskwierać.