• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oświadczenie Ronona Dex w związku z przejściem do opozycji politycznej.
(18-02-2022 21:12)Iwan Pietrow napisał(a): a nie obrażanie się przy każdej możliwej okazji ze względu na to, że komuś nie podobają się Twoje pomysły. 
Z całym szacunkiem, ale ja się nie obrażam... Przecież nie twierdzę, że odchodzę, nie będę się udzielał w Bialenii, że nie będę dalej działał na rzecz rozwoju Naszego Kraju. Po prostu najwyraźniej nasze poglady polityczne co do bialeńskiej demokracji i parlamentaryzmu się rozmijają, a więc czytelnie deklaruję przejście do politycznej opozycji. Tylko tylko i aż tyle.

W żaden sposób proszę nie odczytywać tego jako "obrażanie się", rezygnację z działania w Naszym Kraju - to tylko kwestie polityczne, w których się nie zgadzamy. W żaden sposób nie wykluczam wspólnego działania dla dobra kraju tam gdzie się zgadzamy. Proszę byś nie traktował tego (tfu) "pisuarem" i jakąś "totalną opozycją". To pewien spór polityczny, spory pewnie co do niektórych spraw z polityką związanych, ale nie ma mowy o jakimkolwiek totalnym działaniu na szkodę Naszej Bialeńskiej Wspólnoty. Ot inaczej to politycznie widzimy, mamy inne wizje - będziemy się spierać... mam nadzieję, że z w miarę z szacunkiem, choć w polityce czasem się używa słów "mocnych" i pewnie to się nie raz zdarzy. 

Kwestię funkcji wojskowych pozostawiłem otwarte do decyzji Prezydenta bo mnie one w niczym nie przeszkadzają, ale gdyby to miało Tobie przeszkadzać, to możesz mnie z funkcji niepolitycznych również zwolnić i pretensji mieć nie będę. Natomiat bycie w politycznej opozycji wyklucza tylko bycie członkiem rządu/gabinetu. Nic więcej... jeśli chodzi o działanie w "kraju stowarzyszonym" to stosowną deklaracje złożyłem (o braku wpływu politycznego sporu w RB na tamte kwestie i działania).

Prosze traktuj to tylko jako deklaracje politycznej opozycji i nic ponadto. Wyklucza to bycie członkiem gabinetu, z powodu "konfliktu interesów" (politycznych), ale możesz mnie też wywalić z armii, jeśli uważasz to za stosowne lub bym miał tam Tobie doskwierać.

Wiadomości w tym wątku
RE: Oświadczenie Ronona Dex w związku z przejściem do opozycji politycznej. - przez Ronon Dex - 18-02-2022 21:30

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości