18-02-2022 21:40
(18-02-2022 21:27)Karol Medycejski napisał(a): Czyli już nie popiera?Ja popieram. Prezydent Pietrow jest nadzieją na jakieś przetasowanie w naszym kraju, które przyniesie chociaż trochę świeżości. Wiadomo, że Iwan też nie jest jakimś nowym mikronautą (chociaż Pawłow i Waksman, którzy działają w mikro od ok. 2015 dalej udają, że są nowi i nie są dziadami, więc kto wie...), ale prezydentem jeszcze nie był i ma dość świeże spojrzenie, patrząc po deklaracjach wyborczych i naszych ostatnich rozmowach.
Cieszę się, że Ronon deklaruje, że ten spór nie będzie miał wpływu na jego zaangażowanie w życie Bialenii. Konflikty polityczne są czymś normalnym. Chodzi tylko o to, żeby ten spór nie stał się toksyczny i nie odebrał żadnej ze stron chęci do działalności w naszym kraju.
Ja w kwestii samej dyskusji o gwardiach regionalnych jestem raczej neutralny, i tak się w tą dziedzinę jakoś szczególnie nie angażuję. Projekt ustawy poparłem, bo myślałem, że sprawa została ustalona. Jak pojawią się dwa projekty, to przeczytam oba i podejmę jakąś decyzję lub się wstrzymam. Można więc powiedzieć, że w sporze Ronona i Iwana jestem neutralny. W Gabinecie pozostaję, bo nie widzę powodu, bym miał odchodzić.