• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oświadczenie Ronona Dex w związku z przejściem do opozycji politycznej.
(20-02-2022 17:45)Iwan Pietrow napisał(a): W Zgromadzeniu poprosiłem Cię o przekonanie mnie, czemu miałbym zamiast zastosowania weta zgłaszać osobny projekt nowelizacji. Poprosiłem o wskazanie sensu przyjmowania ustawy i jej poprawiania tuż po przyjęciu od jej zawetowania i poprawienia "z marszu". Coś w tej sprawie napisałeś? Nie, olałeś to i w znanym sobie żałosnym stylu zacząłeś mnie obrzucać przezwiskami.
Ilość bredni które wypisujesz przekracza już granice przyzwoitości... Olałeś debatę i polemikę w Zgromadzeniu Narodowym przed głosowaniem - pomimo faktu, że na Twoje uwagi odpowiedziałem w sposób moim zdaniem wyczerpujący. Zagłosowałeś przeciw i przegrałeś głosowanie w stosunku 1 do 7. Wykorzystałeś prawo weta prezydenckiego w sytuacji gdy byłeś jedynym przeciwnikiem ustawy. Zrobiłeś sobie kpinę z parlamentaryzmu i tyle...

Oczywiście mogłeś zgłosić wniosek o nowelizację ustawy, mogłeś też zgłosić nową ustawę i pewnie byśmy nad nią głosowali orazi kto wie, może nawet napisałbyś coś tak dobrego, że bym się z tym zgodził i zgłosował za. Tylko ty tego nie zrobiłeś... W sposób żałosny wykorzystałeś swoje prawo weta. Ono nie służy temu by blokować ustawy, z którymi jako jedyny się nie zgadzasz... to prawo Głowy Państwa w sytuacjach kontrowersyjnych i niejasnych. Tutaj tak nie było. Jako przegrany w głosowaniu postanowiłeś wykorzystać swoje stanowisko i tyle...

(20-02-2022 17:45)Iwan Pietrow napisał(a): Jeżeli będziesz dalej stosować takie metody, jeżeli dalej będziesz mnie oczerniać na publicznym forum, to mogę Cię zapewnić, że będę dążył do tego, abyś za to odpowiedział. Za swoje słowa się odpowiada. A zwłaszcza za słowa tak żałosne jak w tym przypadku - czyli wyzwiska.
Znowu jesteś żałosny... wskaż jedno "wyzwisko"? Nie używam słów powszechnie uznawanych za obelżywe. Natomiast do krytyki Twojego postępowania mam pełne prawo, to jest demokratyczny kraj, gdzie każdemu wolno wygłaszać swoje poglądy, w tym takie, które krytykują Głowę Państwa.

Co masz zamiar zrobić? Wywalić mnie z tego kraju? Nie krępuj się... to tylko będzie dopełnieniem tego co robisz i jakim jesteś v-człowiekiem. Zadeklarowałem przejście do opozycji i będę polityczną opozycją - bo nie podoba mi się jak traktujesz demokrację w naszym kraju (i nie chodzi o to, że akurat ta ustawa jest mało ważna, bo tak naprawdę to nikogo nie obchodzi... to tylko przykład jak traktujesz demokrację i ewentualnych politycznych przeciwników). Jak się Tobie to nie podoba - to możesz się opozycjonisty pozbyć... ale jak tego nie zrobisz to uprzedam, że będę z Tobą politycznie walczył, na wszystkich "frontach". No, ale taka już rola politycznej opozycji.

Wiadomości w tym wątku
RE: Oświadczenie Ronona Dex w związku z przejściem do opozycji politycznej. - przez Ronon Dex - 20-02-2022 18:08

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości