• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oświadczenie Ronona Dex w związku z przejściem do opozycji politycznej.
>  Tylko ty tego nie zrobiłeś... W sposób żałosny wykorzystałeś swoje prawo weta.
> Ono nie służy temu by blokować ustawy, z którymi jako jedyny się nie zgadzasz...

Pisałem wielokrotnie, że gdybym nie był Prezydentem to bym po prostu zgłosił projekt nowelizacji ustawy. Poza tym, wskaż mi gdzie jest napisane, że Prezydent nie może stosować weta w takich sytuacjach? To jego konstytucyjne prawo i ustawy może wetować w sytuacji, gdy tak postanowi.

> Jako przegrany w głosowaniu postanowiłeś wykorzystać swoje stanowisko i tyle...

Jak wyżej, gdybym nie był Prezydentem, to jako ten sam przegrany zgłosiłbym projekt nowelizacji ustawy.

> wskaż jedno "wyzwisko"?

Proszę...

jesteś żałosnym osobnikiem
zadziałałeś jak żałosny, kurduplowaty polityk "pisuaru"... 
pod rządami tego żałosnego osobnika

i wiele więcej... Jeżeli powyższe dla Ciebie jest słowami i wyrażeniami, które powszechnie nie są uznawane za obelżywe, to cóż, nie ma sensu z Tobą dalej dyskutować...

> Co masz zamiar zrobić? Wywalić mnie z tego kraju?

Jeżeli będziesz mnie dalej obrażać to zgłoszę, że popełniasz przestępstwo i tyle. Tym sposobem sam się stąd wyautujesz. Ja nie mam zamiaru Cię stąd wyrzucać, nie mam zresztą do tego takich uprawnień. 

> bo nie podoba mi się jak traktujesz demokrację w naszym kraju

Proszę to czytać w ten sposób: "Nie podoba mi się, że Iwan nie zgadza się z moimi pomysłami i krytykuje projekty ustaw, które zgłaszam. Nie podoba mi się, że Iwan chce coś zmienić w tym kraju. Traktuję Bialenię jako swój prywatny folwark i nie pozwolę, żeby Iwan porozrzucał klocki, które sam poustawiałem."

> ale jak tego nie zrobisz to uprzedam, że będę z Tobą politycznie walczył, na wszystkich "frontach"

Proszę bardzo, tylko póki co ta walka jest bardzo śmieszna. Przypomina bardziej zrzędzenie desperata niż jakiś konstruktywny dialog. Jeżeli będziesz to kontynuować, to cóż, udowodnisz jakim jesteś v-człowiekiem i może czasami doprowadzisz kogoś do śmiechu.

Wiadomości w tym wątku
RE: Oświadczenie Ronona Dex w związku z przejściem do opozycji politycznej. - przez Iwan Pietrow - 20-02-2022 18:30

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości