20-02-2022 21:49
(20-02-2022 21:11)Iwan Pietrow napisał(a): Pisałem to już wcześniej - dobrze wiesz, że Twoja ustawa upadnie. Czujesz to. Nie możesz się z tym pogodzić. Bardzo mi przykro, ale kończą się w Bialenii czasy przyklaskiwania Tobie na każdym kroku i ustawiania wszystkiego pod Twoje dyktando. Twoje tupanie nóżką nie robi na mnie najmniejszego wrażenia.
Wbij sobie do głowy, że nie chodzi tutaj o tą konkretną ustawę, która tak naprawdę jest mało ważna, bo jej przedmiot w zasadzie nikogo nie interesuje... nie za bardzo widać działania w tej materii, a więc sam akt prawny jest tylko formalnością i to w zasadzie nieznaczącą - dotyczy tylko narracji, która i tak nie jest specjalnie prowadzona. Nie chodzi o to czy w finalnym kształcie tej ustawy wygrają Twoje pomysły (w zasadzie to na razie ich w sumie nawet nie wyartykułoweś) czy moje... to kompletnie bez znaczenia wobec znikomego zainteresowania tematem.
Chodzi o zasady i sposób w jaki to robisz... dalej tego nie dostrzegasz?
(20-02-2022 21:11)Iwan Pietrow napisał(a): Jeśli dalej będziesz z taką bezczelnością traktować główne organy bialeńskiej władzy, to wiedz, że zostaniesz za to surowo ukarany.Grozisz? I co mi zrobisz? Wywalisz mnie stąd? I co tym pokażesz? Swoją słabość... Oczywiście, że będę Ciebie tak traktował i wbij sobie do głowy, że posiadanie władzy nie jest żadną osłoną przed krytyką Twoich działań. Będę krytykował Twoje posunięcia zawsze kiedy będę uważał, że należy je krytykować.
Powtarzam - jesteś w tym żałosny, nie potrafisz znieść sprzeciwu dla swoich politycznych działań.