• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bialeńskie Bojówki Faradobusów
Zręby Bojówek zostały już utworzone. Na chwilę obecną zdecydowałem się nie wykorzystywać całego ustawowego limitu, a jedynie wypełnić ogólne zapotrzebowanie. Jestem i tak zwierzchnikiem tylu jawnych i tajnych służb różnych krajów, że nie potrzebuję kolejnej zbrojnej armii, przynajmniej na razie. W szeregi przyjęto niecałe 1800 mieszkańców lenna oraz najemników. Przeważają ci pierwsi ze względu na brak konieczności zapewnienia im stałego zakwaterowania - służbę pełnią zazwyczaj jedynie przez część tygodnia.

Oprócz sztabu i Kompanii Pałacowej, będącej rodzajem osobistej ochrony i podlegającej mi bezpośrednio, trzon gwardii stanowi Zmotoryzowany Batalion Piechoty "UNIERAD", którego siedzibą jest główna kwatera BFK. Jest to główny pododdział bojowy, którym na tę chwilę dysponuję. Ponadto w skład Bojówek wchodzi 50 drużyn wartowniczych, z których połowa pełni stałą służbę w wartowaniach rozsianych na terenie kniaźstwa, a także 8 sztafet ochronnych o funkcjach milicyjnych. Całość uzupełnia kilkuset rezerwistów-ochotników.

Aktualnie żołnierze odbywają ostatnie szkolenia i już wkrótce rozpoczną codzienną służbę. Jednocześnie Sztab planuje pierwsze poszerzenie składu BFK, co nastąpi w najbliższej przyszłości.

[Obrazek: 00072V1DD4H2V9PQ-C122-F4.jpg]
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
RE: Bialeńskie Bojówki Faradobusów - przez Ametyst Faradobus - 17-06-2019 11:32

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości