(17-03-2022 21:44)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Myślę, że przydałoby się stworzyć specjalną jednostkę, która miałaby za zadanie ochronę Strażników oraz utrzymywanie bezpieczeństwa wewnętrznego w Aharii. W końcu okres dżamahirijski doprowadził do zupełnej destabilizacji, wiele organizacji zbrojnych, czy wręcz terrorystycznych się rozpanoszyło na naszym terytorium. Większość zakończyła działalność, ale kto wie, czego możemy się jeszcze spodziewać.Wtej materii to mam zamiar stworzyć inne służby... nie na darmo w Proklamacji Konstytucyjnej zapisaliśmy możliwość tworzenia przez Emira sił policyjnych i innych służb. Zamierzam stworzyć normalną policję w Aharii, a jeżeli chodzi o ochrone Strazników to zapewne powstanie coś odpowiedniego, przy czym chyba jakaś niezależna służba, a nie element ASS. W końcu tworzymy region z normalnymi rządami, z wolnościami obywatelskimi itd. Nie potrzebujemy obstawiać Alkazaru czołgami i samochodami pancernymi... to nie Dżamahirja. Natomiast z czasem pewnie jakaś formacja reprezentacyjna się przyda... ale to z czasem bo projektowanie mundurów to sporo roboty graficznej.
(17-03-2022 21:44)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Co do propozycji oznakowania, bardziej podoba mi się pierwsza z dwóch przedstawionych propozycji.W zasadzie mnie również... miałem w sumie wątpliwości natury graficznej. Jednak po przemyśleniach i testach uznałem, ze możemy robić nasze APSS w MSFS2020 (graficznie różni je 10 lat - a to ogromna różnica... nie muszę już unikać drobnych szczegółów, bo się nie rozmywają), a nie jak SP RB w FSX. Co prawda to stosunkowo nowy sim i nie ma mnogości dodatków, ale z drugiej strony APSS to nie SP RB i nie potrzebujemy wielu typów samolotów.