04-05-2022 14:47
Ostatnio próbowałem ustalić korzenie kultur obecnych w Cesarstwie Insulii. Obecność na ziemiach mojej ojczyzny dużej mniejszości winkulijskiej zmusiła mnie, by udać się z prośbą o pomoc do Związku Winkulijskiego. Tam moje poszukiwania przerodziły się w próbę uporządkowania związków między wszystkimi narodami obecnymi w Nordacie. *link do wątku*
Jak dotąd udało mi się skompletować taką listę:
Pojawiło się pytanie, czy Angstremczyków, zamieszkujących według autora mapy z Kugarii Wyspy Przyjaźni, można zaliczyć do grupy germańskiej, a może do stworzonej przez Kugara grupy romańskiej. Wyspy Przyjaźni są częścią Republiki Bialeńskiej, dlatego uznałem, że odpowiedź najbliższą prawdy znajdę u Was.
Ponadto, zwracam się z pytaniem, czy następujący podział kultur obecnych w Bialenii jest zgodny z prawdą:
Jak dotąd udało mi się skompletować taką listę:
- RODZINA NORDACKA
- Grupa batawska
- Abachazowie
- Batawczycy
- Winkulijczycy
- Czarnokrajestańczycy
- Goruzini
- Kucelgradczycy
- Abachazowie
- Grupa slawiańska
- Brodryjczycy
- Republikanie
- Rosyjczycy
- Uhraińcy
- Wendowie
- Volkiańczycy
- Brodryjczycy
- Grupa germańska
- Pruso-voximczycy
- Prusacy
- Angstremczycy
- Pruso-voximczycy
- Grupa innordzka
- Doctrińczycy
- Brandowie
- Doctrińczycy
- Grupa voxlandzka
- Amatorzy
- Rzymianie
- Baradowie
- Kralkowie
- Iberowie
- Amatorzy
- Bez grupy
- Koribijczycy
- Muratykanie
- Osacy
- Koribijczycy
- Grupa batawska
- RODZINA SYERYESKA
- Grupa kugarska
- Darunalgalijczycy
- India-Mekarigutyrijczycy (Indianie)
- Kitaj-Kattarrijczycy
- Mekarigutyrijczycy
- Darunalgalijczycy
- Grupa kugarska
- RODZINA BANTU
- Grupa sambanafrykańska
- Bantu
- Sambańczycy
- Bantu
- Grupa semito-sambanafrykańska
- Al-Rajnczycy
- Alemańczycy
- Saaraceńczycy
- Al-Rajnczycy
- Grupa sambanafrykańska
Pojawiło się pytanie, czy Angstremczyków, zamieszkujących według autora mapy z Kugarii Wyspy Przyjaźni, można zaliczyć do grupy germańskiej, a może do stworzonej przez Kugara grupy romańskiej. Wyspy Przyjaźni są częścią Republiki Bialeńskiej, dlatego uznałem, że odpowiedź najbliższą prawdy znajdę u Was.
Ponadto, zwracam się z pytaniem, czy następujący podział kultur obecnych w Bialenii jest zgodny z prawdą:
Cytat:I gdzie przydzielić Angstremczyków według wcześniej wypisanych rodzin i grup?
- RODZINA NORDACKA
- Grupa valhallijska
- Bialeńczycy
- Jahołdzi
- Lahazydzi
- RODZINA BANTU
- Grupa sambanafrykańska
- Kuce
/ <3 / Voxland i Westland