• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zapytanie odnośnie narodu Angstemczyków
(04-05-2022 16:41)Ametyst Faradobus napisał(a): Mnie natomiast nurtuje tutaj inna sprawa: wcześniej terytorium Wysp Przyjaźni to był teren niejakiego Cesarstwa Tokugawa w klimatach kińskich rzułtych zdaje się Japonii sprzed ery Meji. W mojej wizji struktury etnicznej i kulturowej mikroświata odrobinę gryzłby mnie brak ciągłości i takie nagłe udawanie, że tej Tokugawy nigdy nie było.
Wobec tego przydałoby się w trakcie tej debaty sensownie ustalić, jak to się stało, że jedna kultura została wyparta przez drugą. Chyba że kugarski kartograf sobie zmyślił tych Angstremczyków zasiedlających wszystkie z Wysp Przyjaźni.

(04-05-2022 16:41)Ametyst Faradobus napisał(a): Jeśli zatem masz możliwość wstrzymania się z opracowywaniem podziału narodu bialeńskiego na etnosy to byłoby fajnie, bo może się tu coś zmienić (rzecz jasna w toku debaty naukowej, do której Cię zaprosimy) i nie chcę, abyś tworzył nieaktualne opracowania.
Oczywiście, że mogę poczekać. Przez lata nikt się za to nie zabierał, więc czemu mamy się śpieszyć, żeby teraz wszystko uporządkować?

W takim razie, w oczekiwaniu na wybudzenie się inteligencji bialeńskiej z realiozy i debatę na temat kultur Bialenii oraz Wysp Przyjaźni, zajmę się pozostałymi etnosami Nordaty.
[Obrazek: pod.png]
/ <3 / Voxland i Westland

Wiadomości w tym wątku
RE: Zapytanie odnośnie narodu Angstemczyków - przez Kamiljan Harlin - 04-05-2022 19:33
RE: Zapytanie odnośnie narodu Angstemczyków - przez Iwan Pietrow - 06-11-2022 11:35
RE: Zapytanie odnośnie narodu Angstemczyków - przez Iwan Pietrow - 06-11-2022 13:55

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości