• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
W stronę Wyrazistości - nowy kształt wewnętrzny Republiki
Mi się podoba zarówno pomysł połączenia Bialenii z Brodrią, jak i administracyjnego, prawnego oraz politycznego uproszczenia. Przez lata działalności klimat Bialenii trochę się rozmył, wytworzyła się inflacja w wielu dziedzinach i uważam, że powyższe postulaty pewnego resetu są całkiem sensowne.
Z dystansu półrocznej przerwy od jakichkolwiek kontaktów z Bialenią mogę przyklasnąć nawet pomysłowi likwidacji folwarków. Pompatyczne tytuły i 2137 folwarków u starych dziadów nie jest z pewnością czymś, co zachęcałoby osoby dotychczas z Bialenią niezwiązane do przyłączenia się do zabawy.
Odnosząc się jeszcze do postu pierwszego, nie wiem czy trzy samorządy to nie jest wciąż za dużo. Ja na pewno nie jestem przywiązany do niewypału w postaci Aharii* i nie miałbym nic przeciwko, żeby jej tereny razem z pozostałą częścią wypy Bialenii tworzyły jeden organizm (region około-arabski).

inb4 panie Swarzewski, pan miał już tu nie przychodzić, a pan dalej przychodzi

*Natomiast Aharę i Fjarę można wreszcie włączyć, nawet zacząłem trochę je opisywać: http://www.erimitirio.org/

Wiadomości w tym wątku
RE: W stronę Wyrazistości - nowy kształt wewnętrzny Republiki - przez Andrzej Płatonowicz Ordyński - 19-09-2022 15:52

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości