11-11-2022 21:33
![[Obrazek: 5bad5862200000e800fef939.jpeg?ops=scalef..._noupscale]](https://img.huffingtonpost.com/asset/5bad5862200000e800fef939.jpeg?ops=scalefit_960_noupscale)
Zielony sztandar Zdobywców Czarnolasu
W czasie Powstania Marcowego, zanim jeszcze protoplaści współczesnej Bialenii postanowili ulokować swoje państwo na Archipelagu Valhalli, na terenie monarchofaszystowskiej Sarmacji toczyły się ciężkie walki. Jednym z największych sukcesów dżamahirijskich bojowników było zdobycie Czarnolasu. Właśnie wówczas nad tamtejszych ratuszem zawisł Zielony Sztandar, który zgłaszam do konkursu.
Gdy rewolucjoniści wycofali się z Czarnolasu, by udać się na Valhallę i uniknąć dalszego przelewu krwi, zabrali ze sobą flagę, która początkowo powiewała nad Nową Auterrą. W 2014 r., w okresie prezydentury Przywódcy Powstania Marcowego Jana de Kaniewskiego, czarnoleski sztandar zdobił Pałac Prezydencki, by następnie trafić do prywatnego muzeum Wodza. Gdy Kaniewski opuścił Bialenię, by toczyć zacięte boje w realu, zielony sztandar odziedziczyłem ja i dotąd przechowywałem go w swoim lennie, Venomanii.
Z okazji 9. rocznicy powstania Republiki Bialeńskiej przekazuję go Narodowi Bialeńskiemu.