02-12-2022 10:46
Czy wszyscy muszą wszystkich kochać? Nie muszą, a wręcz jest to niemożliwe. Sarmacja przez lata zapracowała sobie na obecną opinię - może niekoniecznie obecna para książeca, która wydaje się być całkiem w porządku, ale w Sarmacji działają dalej osoby, które również pozwalały sobie na mówienie o innych państwach (choćby o Bialenii i innych państwach nordackich, ale też o Dreamlandzie) rzeczy bardzo nieprzyjemnych. Więc zdziwienie pana Burbona, że SARMACJĘ SZKALUJO ZAGRANICO, jest zapewne wynikiem krótkiej pamięci.
Obecnie Sarmacja się zmieniła i - miejmy nadzieję, że na zawsze - przestała być molochem, chcącym wszystko wokół inkorporować i budować jedyną dużą mikronację. Ja to doceniam, dlatego jestem za poprawnym ułożeniem stosunków bialeńsko-sarmackich. Ale jeszcze trochę czasu minie zanim żarty o Sarmacji się skończą.
Obecnie Sarmacja się zmieniła i - miejmy nadzieję, że na zawsze - przestała być molochem, chcącym wszystko wokół inkorporować i budować jedyną dużą mikronację. Ja to doceniam, dlatego jestem za poprawnym ułożeniem stosunków bialeńsko-sarmackich. Ale jeszcze trochę czasu minie zanim żarty o Sarmacji się skończą.