• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koran na każdy dzień
[Obrazek: __en__ac-image-Nc1603538996oO.jpeg]

W Dniu, kiedy ujrzą anioły, nie będzie już dla grzeszników żadnej dobrej nowiny. Będą mówili: „Niech się to od nas oddali!”. Przyjrzymy się dziełom, które oni wykonali i obrócimy je w ulotny pył. W tym Dniu mieszkańcy Raju znajdą lepsze miejsce pobytu i odpoczynku.To będzie Dzień, w którym rozstąpi się niebo i tłumnie przybędą anioły.
Wówczas objawi się wszelka władza Miłosiernego i dla niewiernych będzie to najtrudniejszy Dzień. Grzesznik w tym Dniu zagryzie swoje palce i będzie lamentować: „Dlaczego nie poszedłem tą samą drogą co Wysłannik? Biada mi! Źle dobrałem sobie przyjaciela. On zwiódł mnie z drogi po tym, jak przyszło do mnie napomnienie. Szatan zawsze zdradzi człowieka”. Wysłannik powie: „Panie mój! Lud mój uznał Koran za coś, co należy odrzucić”. Podobnie każdemu z proroków wyszukaliśmy jakiegoś wroga spośród niegodziwców. Jednak twój Pan w zupełności wystarcza za Przewodnika i Zbawiciela na drodze prostej (25,22-31).

Wiadomości w tym wątku
RE: Koran na każdy dzień - przez Andrzej Płatonowicz Ordyński - 15-12-2022 18:22

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości