• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2. Debata Wprowadzanie w życie nowej Konstytucji
(31-01-2023 11:42)Ametyst Faradobus napisał(a): Wkraczamy w okres przejściowy
Ja to już ponad 12 lat temu w ten okres wkroczyłem i dalej nie wyszedłem.

(31-01-2023 11:42)Ametyst Faradobus napisał(a): - siedziba Powszechnego Kongresu Ludowego powinna zostać umieszczona zaraz pod Placem Zielonym, nad Pałacem Prezydenckim (ale proponuję nowy dział, a dział ZN do archiwizacji);
Zgoda.

(31-01-2023 12:42)Aleksander (Czerepach) napisał(a): - siedziby Komitetów Ludowych - i tu są dwa warianty: albo tworzymy dział Komitety Ludowe, a w nim poddziały dla LKR i LKS, albo też po prostu osobne działy dla LKR i LKS (za czym osobiście bym optował).
Tylko ten LKS pewnie nie będzie używany dużo częściej niż Rada Republiki, czy jeszcze wcześniejszy Sąd Ludowy. Pieniactwo nie jest w Bialenii zbyt popularne, i pewnie się to nie zmieni. Czy prawie pusty dział nie będzie straszył?
Może niech LKS dostanie poddział w Powszechnym Kongresie Ludowym.

Co do budynków i nowego porządku Biuletynu nie mam uwag. Zastanawiam się tylko czy może Emir i Arkadag też nie powinni dostać w nim miejsca? Obecnie regiony mają swoje biuletyny, ale nie jest to chyba rozwiązanie najlepsze.

W opisach na stronę i przeglądaniu ustaw mogę pomóc... ale chyba nie dziś. Wink

Wiadomości w tym wątku
RE: Wprowadzanie w życie nowej Konstytucji - przez Andrzej Płatonowicz Ordyński - 31-01-2023 12:59

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości