• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Program nauczania Gimnazjum Królewskiego
(09-02-2023 19:34)Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz napisał(a): Mam wrażenie, że w Panów podstawie programowej zabrakło panowania Roberta Fryderyka, Andrzeja Fryderyka i Filipa I Gryfa w Księstwie Sarmacji, jakby zostali przeoczeni czy przeskoczeni.
Przeoczeni na pewno nie, bo działałem w mikroświecie w czasie ich panowania. Po prostu uznałem, - być może subiektywnie i nie będę się przy tej ocenie upierał - że nie byli oni aż tak istotni. Duże fragmenty historii innych państw też ominąłem, żeby nasza podstawa programowa nie była nadmiernie rozbudowana.

(09-02-2023 19:34)Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz napisał(a): Co do koncepcji podręczników, uznałbym to za ciekawą kwestię. Nie wiem, z jak dużym zainteresowaniem by się to spotkało i jak dużo osób chciałoby czytać większe objętościowo teksty, tym niemniej, pod warunkiem, że znaleźliby się chętni autorzy, którzy mogliby i chcieliby coś takiego napisać, sądzę, że mogłoby to być interesujące dzieło.
A czy możemy liczyć na Pańskie zaangażowanie w ewentualne tworzenie podręcznika?

Wiadomości w tym wątku
RE: Program nauczania Gimnazjum Królewskiego - przez Andrzej Płatonowicz Ordyński - 09-02-2023 20:53

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości