09-02-2023 21:59
(09-02-2023 20:53)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a):A, w ten sposób. Rozumiem. Czyli to kwestia doboru zagadnień.(09-02-2023 19:34)Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz napisał(a): Mam wrażenie, że w Panów podstawie programowej zabrakło panowania Roberta Fryderyka, Andrzeja Fryderyka i Filipa I Gryfa w Księstwie Sarmacji, jakby zostali przeoczeni czy przeskoczeni.Przeoczeni na pewno nie, bo działałem w mikroświecie w czasie ich panowania. Po prostu uznałem, - być może subiektywnie i nie będę się przy tej ocenie upierał - że nie byli oni aż tak istotni. Duże fragmenty historii innych państw też ominąłem, żeby nasza podstawa programowa nie była nadmiernie rozbudowana.
(09-02-2023 20:53)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a):Mogę zaoferować swoją pomoc, odpowiednio na moje skromne możliwości (szczególnie jeśli chodzi o chęć do pracy). Mogłoby wyjść z tego coś interesującego.(09-02-2023 19:34)Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz napisał(a): Co do koncepcji podręczników, uznałbym to za ciekawą kwestię. Nie wiem, z jak dużym zainteresowaniem by się to spotkało i jak dużo osób chciałoby czytać większe objętościowo teksty, tym niemniej, pod warunkiem, że znaleźliby się chętni autorzy, którzy mogliby i chcieliby coś takiego napisać, sądzę, że mogłoby to być interesujące dzieło.A czy możemy liczyć na Pańskie zaangażowanie w ewentualne tworzenie podręcznika?
Żeby nie było, nie mam szczególnie dużego doświadczenia w mikroświecie. Już minęło moje pięciolecie przybycia na ten padół wirtualny, więc trochę wiedzy, doświadczenia i umiejętności wyniosłem, ale nie jest to chyba aż tak specjalnie dużo.
W każdym razie, w miarę możliwości mogę zaoferować swe wsparcie. Może się zbierze jakaś grupa i coś z tego wyniknie.