• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Święta Marcowe - wybór lokalizacji i programu
Drodzy muzułmanie i muzułmanki, mniej drodzy niewierni i niewierne,

Jeśli dobrze rozumiem, kongres i komitety ludowe wraz z przyjęcią nowej konstytucji przejęły pełnię władzy i pełnię odpowiedzialności. Może więc w tym roku Święta Marcowe zorganizują obywatele poprzez Ludowy Komitet Regionów, zamiast czekać aż konduktor rzuci banany znudzonym makakom? Zwłaszcza, że nowy konduktor będzie miał ważniejsze rzeczy do roboty - ale o tym w swoim czasie.

Pierwszą sprawą jest wybór lokalizacji centralnych obchodów. Może warto wybrać miejscowość mniej znaną, która przy okazji doczekałaby się porządnego opisu? Zachęcam do spojrzenia na mapę i przedstawienia swoich pomysłów.

Drugą kwestią jest wymyślenie jakiegoś interesującego programu, który miałby perspektywę przyciągnięcia na obchody chociaż kilku osób z zagranicy. W zeszłym roku próbowaliśmy zorganizować konferencję naukową, ale poza bialeńskimi profesorami nikt się nie zaangażował. Ktoś mógłby zaśmieszkować, że dobrym pomysłem byłaby organizacja rajdu - jak ktoś ma czas i chęci, to proszę bardzo, ale ja nie mam możliwości siedzenia trzy dni przed komputer od rana do nocy. Jakie jeszcze są opcje?

Ja może i jakiś wstępny pomysł mam, ale najpierw oddaję głos innym, coby następne posty nie ograniczyły do zgadzania się z przedmówcą - bo nie taka jest idea komitetów ludowych. Wszyscy powinni się wypowiedzieć, a nie tylko głosować za (lub przeciw, ale to się w Bialenii rzadko zdarza xD). Może pan @'Aleksander (Czerepach)' rozpocznie burzę mózgów?

Wiadomości w tym wątku
Święta Marcowe - wybór lokalizacji i programu - przez Andrzej Płatonowicz Ordyński - 20-02-2023 15:47

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości