03-05-2023 20:28
(03-05-2023 18:03)ʿĀlija zawdżat Akrypa napisał(a): > rozbicia dzielnicowegoChodzi o podział mikroświata na nieracjonalnie dużą liczbę państw, co uniemożliwia istnienie normalnego życia politycznego (i w sumie jakiegokolwiek innego też) w którymkolwiek z nich, z wyjątkiem Sarmacji.
?
(03-05-2023 18:03)ʿĀlija zawdżat Akrypa napisał(a): > anachronizmu infrastrukturalnegoDług wyginięcia to interesująca metafora, ale dlaczego uważasz, że mikronacje w sposób oczywisty nie pasują do współczesnego mikroświata?
Tak, samo to, że piszecie o „anachronizmie” jest kluczowe.
Ale gdyby to był tylko anachronizm infrastrukturalny, to by było jeszcze pół biedy. Ale nie napisałam o długu wyginięcia tak sobie, we współczesnym Internecie, anachronizmem jest niestety samo istnienie mikronacji. Gdybym przez ostatnią dekadę trzymała się od mikronacji z daleka, w tym momencie bym oszacowała, że mikronacje wymarły już około 2015 roku. Jeżeli nadal istnieją, to tylko przez inercję.
(03-05-2023 18:03)ʿĀlija zawdżat Akrypa napisał(a): A przynajmniej ja przez te ostatnie 18 lat.Ale Ty jesteś stara, ja bym się nie przyznawał.