Cytat:Mówiąc, że sprawa Brodrii nie dotyczy Bialenii, pokazujesz, Rononie, że jesteś ignorantem. Bialeńczycy i Brodryjczycy to dwa braterskie narody. Nasze kraje łączy piękna historia współpracy. Należy także wspomnieć, że Brodria i Bialenia leżą na tym samym kontynencie. Mówienie zatem, że sprawa brodryjska "RB kompletnie nie dotyczy" jest po prostu wynikiem niewiedzy i braku zrozumienia sytuacji politycznej.Nie dotyczy w takim sensie, że przynajmniej ja nie zamierzam wchodzić w spór, który jest Waszą sprawą wewnętrzną... Owszem współpracowałem z Brodrią... a raczej z Brodriami (grutinowską, pogrutinowską i carstwem). Nigdy nie mieszałem się w Wasze konflikty wewnętrzne czy w to kto tam sprawował czy sprawuje władzę. W tym znaczeniu to jest problem, który nie dotyczy Bielenii.
Nie widzę przeciwwskazań by współpracować z Brodrią czy inaczej nazwanym krajem na tym terenie... ale swoje problemy i konflikty musicie rozwiązać sami, bez wciągania nas w tą Waszą wojenkę o piksele.
Osobiście guzik mnie obchodzi, który z Was będzie "jedynym reprentantem" tzw. Brodrii, Sewerbi czy czegoś tam... Co sobie nazwiecie tak, czy inaczej. To Wasz problem i Wasz spór.
Cytat:Nikt nikogo nie chce wciągnąć w jakiekolwiek "wojenki". Po to chyba stworzony został ten wątek "Wieści z zagranicy", żeby dyskutować o wydarzeniach z innych części mikroświataCo nie oznacza by było to miejsce, w którym będziecie się wzajemnie obszczekiwać!