• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zew Wschodu - Uzurpator powraca
(27-06-2023 12:45)Ronon Dex napisał(a): Nie Andrzeju... nie jest. Tytuł "Niebiańskiego Cesarza" został przyznany Piotrowi Pawłowowi na mocy dekretu organizacyjnego.

Car Brodrii, Piotr Pawłow jako twórca i dobroczyńca Naszej Ojczyzny otrzymuje honorowy tytuł Niebiańskiego Cesarza (Tiāndì)

Nie jest to tytuł przechodni... został przyznany twórcy Nan Di czyli konkretnie Piotrowi (jako osobie, a nie stanowisku jakie sprawował), a nie carom Brodrii jako zwierzchnikom tego terytorium zależnego. Wydaje mi się, że chyba wiem o czym piszę, skoro sam ten tytuł dekretem, swego czasu nadałem.
Kreowanie cesarzy przez gubernatorów to dość osobliwa praktyka, ale OK, nie będę się czepiał. Wink

(27-06-2023 12:45)Ronon Dex napisał(a): Jak sam proponowałem... mogę odszukać oryginały map Brodrii (te w warstwach) i dokonać stosownej korekty granic po naszym uzgodnieniu. Oczywiście skoro Piotr miałby ochotę objąć przywództwo Nan Di to on miałby ostatnie słowo. Jednak sądzę, że możemy się dogadać...
Doszliśmy z Piotrem do porozumienia, więc w wolnej chwili mógłbyś się tym zająć. Nowa Orda nie planuje dalszej ekspansji w żadnym kierunku, więc ta mapa będzie miała charakter ostateczny i nie trzeba będzie jej zmieniać.

Nowa Orda, jako kraj jednooosobowy chętnie wejdzie w bliskie relacje z Nan Di, ale też wszystkimi innymi post-brodryjskimi państwami, które wyrażą taką wolę. Samotna zabawa w mikronacje nie ma większego sensu, więc jest to niejako konieczność. Rozbita na dzielnice Brodria może być fajnym "placem zabaw" do prowadzenia narracji. Z resztą, miejsca na zabawę polityczną nie było od dawna w "zjednoczonej" Brodrii, ani nawet w Bialenii. Tutaj mam nadzieję, że takie miejsce powstanie w Unii Nordackiej na zasadzie, że każdy ma swój kraj, który rozwija według własnych pomysłów i chęci, a ambicje polityczne, prawodawcze i inne tego rodzaju realizowałoby się na forum nordackim.
Jak już dawno temu zauważyliśmy, Ty jesteś bardziej typem "inżyniera światów", a ja chętniej zajmuję się polityką i nadbudową ideologiczną. Big Grin

Wiadomości w tym wątku
RE: Zew Wschodu - Uzurpator powraca - przez Andrzej Płatonowicz Ordyński - 27-06-2023 16:17

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości