• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szynk "Pod Carskim Siołem"
(28-06-2023 22:24)Piotr Romanow napisał(a): W ostatecznym wypadku wraz z Rononem przeniesiemy się na oddzielne forum, które jestem w stanie przygotować dla Cesarstwa Nan Di.
Cóż to znaczy mieć w ekipie osoby w miarę młode... W zasadzie zdjąłeś mi z głowy "plan B".

(28-06-2023 22:48)Albert Fryderyk de Espada napisał(a): W zasadzie już od dłuższego czasu debatujemy nad tym jak zachować wszystko co powstało w trakcie i powstanie po zakończeniu wojny domowej.
Moim zdaniem najlepszym wyjściem byłoby założenie jednego forum, na odpowiednim poziomie oraz dobrze byłoby mieć do tego stronkę (dla umieszczania rzeczy trwałych oraz informacji na tyle ważnych by ich nie szukać w postach).

Co do strony to się dowiem... szablon strony Bialenii kupiliśmy na spółkę z Andrzejem (a ja w zasadzie do czasu odejścia z Bialenii ją tworzyłem - no poza podstawami informatycznymi, gdzie miałem konieczną pomoc). Muszę się dowiedzieć jak z dalszym wykorzystaniem tego szablonu... sprawdzę na dniach jak się dodzwonię do osoby, która to stawiała i to chyba na swoim serwerze. Gdyby się dało to mogę jak najbardziej utworzyć taką stronę dla naszego "rozbicia dzielnicowego" i powstałych z tego nowych (już niepodległych) państw.

Sensowność działania na niezależnych forach moim zdaniem jest niewielka... Po pierwsze działamy pojedynczo lub w parach, a na nagły przypływ mikronautów już od dawna nie ma co liczyć. Skończy się to jedno-dwuosobowymi forami, które szybko obumrą. Tak uczy nas doświadczenie...

Po drugie wspólne forum (ale musi być na odpowiednim poziomie technicznym) ułatwia komunikację między nami i wszelkie działania - tak współpracę, kontakty, jak i konflikty narracyjne. Znowu doświadczenie uczy, że nie chce nam się skakać po kilku forach... powinniśmy mieć to w jednym miejscu. Bo inaczej to szybko umrze, jak większość mikronacji gdzie działa minimalna liczba osób.

W zasadzie wiele zależy od tego jaka ma być ta przyszłość za 100 dni? Jeżeli kończy działanie Bialenia i Brodria (jako mikronacja) to zasadniczo pewnie można to miejsce wykorzystać i dotychczasowe fora zarchiwizować i w tym miejscu stworzyć miejsce do nowego działania. Przy okazji miałoby to ten sens, że działając dalej w nowej formule, ale w tym samym miejscu to jednocześnie w sumie zachowujemy i strzeżemy dziedzictwa państw, które działania zakończą. Do przedyskutowania... szczególnie z osobami, które dotychczas utrzymują serwer i domeny.

Jeżeli to się nie uda to moim zdaniem należy się skrzyknąć i stworzyć nowe miejsce, ale wspólnie... jakieś koszty oczywiście tego będą, ale rozbite na kilka osób nie będą w żaden sposób chyba problemowe. Nie chce się wypowiadać za Andrzeja, ale w razie czego można ewentualnie kupić jeszcze raz odpowiedni szablon strony (ale może to konieczne nie będzie, kwestia sprawdzenia i interpretacji zapisów prawnych dotychczasowego) i podpiąć pod to forum.

Wiadomości w tym wątku
Szynk "Pod Carskim Siołem" - przez Iwan Pietrow - 10-12-2022 00:03
RE: Szynk "Pod Carskim Siołem" - przez Iwan Pietrow - 16-01-2023 13:17
RE: Szynk "Pod Carskim Siołem" - przez Iwan Pietrow - 16-01-2023 15:14
RE: Szynk "Pod Carskim Siołem" - przez Iwan Pietrow - 17-01-2023 10:54
RE: Szynk "Pod Carskim Siołem" - przez Iwan Pietrow - 17-01-2023 13:39
RE: Szynk "Pod Carskim Siołem" - przez Iwan Pietrow - 17-01-2023 18:58
RE: Szynk "Pod Carskim Siołem" - przez Ronon Dex - 27-06-2023 21:32
RE: Szynk "Pod Carskim Siołem" - przez Ronon Dex - 28-06-2023 10:11
RE: Szynk "Pod Carskim Siołem" - przez Ronon Dex - 28-06-2023 17:22
RE: Szynk "Pod Carskim Siołem" - przez Ronon Dex - 28-06-2023 20:24
RE: Szynk "Pod Carskim Siołem" - przez Ronon Dex - 29-06-2023 07:52