Cytat:Ogółem nie lubię takiego mieszania r-wymiaru z v-wymiarem, ale nie rozumiem, o co ten cały raban.
O brak szacunku dla ludzi...
Masz rację w jednym - ja też nie lubię tego mieszania. Ale nie ja zacząłem... gdyby to ode mnie zależało wywaliłbym wszystko od tej "fatwy" poczynając. Admin niech zdecyduje.
Cytat:Czym innym są osoby o... innych zapatrywaniach
Słowo "zapatrywanie" sugeruje wybór czy coś zależnego od woli. Problem w tym, że to nie jest zależne od woli i nie jest niczyim wyborem. Ci ludzie tacy się urodzili z pewnym "błędem" i nie mają na to wpływu. Odbieranie im praw i godności jakie ma reszta społeczeństwa jest chore...
Cytat:Jednocześnie homoseksualizm i inne orientacje puki nie są agresywne i nie narzucają swojej woli innym są i powinny być tolerowane.
Nie da sie nikomu narzucić homoseksualizmu, tak jak nie da się narzucić heteroseksualizmu. To nie jest kwestia "ideologii" czy ukształtowania - to coś wynikające genetycznego błędu natury.
Cytat:... a czym innym są ideologiczne organizacje, bo zdaje się, że tylko takie zostały potępione.Nie ma czegoś takiego jak "ideologia" w tym przypadku, bo ideologia wynika z poglądów, z wolnej woli, z wyboru - a z tym tutaj nie mamy do czynienia. Nie mamy do czynienia z wyborem...
Można mówić tylko o poglądach, które zmierzają do tego by tym ludziom (w moim mniemaniu jednak przez los pokrzywdzonym, i to nie z własnej winy) ułatwić życie, traktować ich przyzwoicie i nie odbierać im prawa do praw jakie my "normalni" posiadamy. I oczywiście można mówić o poglądach przeciwnych, z których jak widać najbardziej łagodnymi są takie, które twierdzą, że należy ich "tolerować". Tylko, że sformułowanie tego w takim kontekście oznacza, że będziemy robić jakąś "łaskę" tolerując tych ludzi i to pod warunkiem, że "będą siedzieli cicho"... A dlaczego mają siedzieć cicho? Mają prawo do "walki" o swoje prawa, szczególnie, że akurat nie domagają się niczego ponad to co my "normalni" posiadamy w tej materii.