• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DEBATA WYBORCZA
1. Swoje zdanie na temat polityki zagranicznej wyraziłem w programie wyborczym... Jestem za normalizacją i nawiązywaniem stosunków, ale nie na siłę i tylko na zasadach pełnego partnerstwa.

Co to tego całego Suderlandu to zdaje się, że "piłka jest po ich stronie"... to oni muszą wykazać się czymś, co załagodzi pogardliwe słowa nt. naszego kraju, które wygłosił ich przywódca. Nasza reakcja była tylko odpowiedzią na te słowa...

2. Swoje uwagi co do Konstytucji wyraziłem we właściwym temacie. Nie widzę potrzeby ani zmian ustrojowych, ani zmian w ordynacji wyborczej.

3. Z gospodarką jest taki problem, że aby funkcjonowała na poziomie walutowym to musi istnieć odpowiedni system informatyczny. Jak już nie raz napisałem - "gospodarka księgowych" wyszła nam swego czasu bokiem, a nie należy powielać błędów. Dopóki nie będzie można stworzyć sprawnego systemu informatycznego, który będzie te kwestie zabezpieczał to sens ma tylko gospodarka narracyjna.

4. Widzę nasz kraj w tym samym miejscu... Jako republikę o ustroju demokratycznym.

5. Myślę, że taki podział jest dobry, próbowaliśmy swego czasu z większą ilością regionów, ale po protu do tego brakuje chętnych. Mikroświat jest dosć kameralną zabawą i więcej regionów nie ma sensu. Dwa jesteśmy w stanie jakoś "pociągnąć", nawet jak obecnie DB ma kryzys to wystarczy jedna czy dwie osoby aktywne by ją rozruszać.

Natomiast indywidualnie można się realizować w lennach czy prowadząc miasta. Nie zabraknie pracy dla chętnych, należy utrzymać podział na dwa regiony, o odmiennej charakterystyce. Miejmy nadzieje, że uda się rozruszać DB, bo o Rzeszę na razie jestem spokojny. W każdym razie ja postaram się DB pomóc w zakresie moich mikronacyjnych zainteresowań.

Wiadomości w tym wątku
RE: DEBATA WYBORCZA - przez Ronon Dex - 28-07-2019 18:10
RE: DEBATA WYBORCZA - przez Ali ibn Abi Talib - 28-07-2019 19:07
RE: DEBATA WYBORCZA - przez Ali ibn Abi Talib - 28-07-2019 20:28
RE: DEBATA WYBORCZA - przez Ronon Dex - 28-07-2019 21:15
RE: DEBATA WYBORCZA - przez Ali ibn Abi Talib - 28-07-2019 21:28
RE: DEBATA WYBORCZA - przez Ronon Dex - 29-07-2019 04:42
RE: DEBATA WYBORCZA - przez Bartłomiej Demiatycz - 29-07-2019 12:42
RE: DEBATA WYBORCZA - przez Ronon Dex - 29-07-2019 18:35
RE: DEBATA WYBORCZA - przez Bartłomiej Demiatycz - 29-07-2019 19:09
RE: DEBATA WYBORCZA - przez Ronon Dex - 29-07-2019 19:28

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości