18-08-2019 21:53
Cytat:Suderlandowi nikt nie zarzuca yoyonacyjności‽ W tym momencie mam wrażenie że pochodzicie z jakiegoś innego mikroświata. Zapewne tego kulistego.
Zresztą dokładnie to zrobił całkiem niedawno ten Rotryjczyk któremu sam towarzysz udzielił azylu.
Teraz tak, ale wcześniej Suderland wyjątkowo szybko został przyjęty do grona Poważnych Mikronacji przez Sarmację i Dreamland. A Guliano do niedawna tam działał, więc chyba nie miał aż takiego złego zdania o tym państwie?
Cytat:No trochę jest. Ich narracja jest całkowicie odtwórcza, a ich kościelność jest postrzegana jako nieco bluźniercza przez faktycznie uduchowionych (spiritual) realowych katolików.Odtwórcza owszem, ale bluźniercza chyba niezbyt, bo nawet tam realnego studenta seminarium (może teraz już księdza) mają, i wielu z nich jest głęboko wierzącymi katolikami. Pewnie nie wszyscy, bo ostatnio zleciało się do nich sporo Sarmatów młodego pokolenia (bycie księdzem to kolejny fajny dopisek do profilu, nie?).
Cytat:Zresztą, jak się patrzę na tą listę, to dla mnie psychiczna granica między nie-yoycami a yoycami przebiega pomiędzy rokiem 2006 a 2007. I tak, wiem że Bialenia powstała już za tą granicą, ale jakoś do was mam pewien sentyment.Czyli z nie w pełni martwych koszerna jest tylko Sarmacja (???), Dreamland i Wandystan? No przyznam, że to odrobinę sekciarskie.

Abstrahując nieco od temu, ostatnio ktoś przedstawił mi teorię spiskową, że RON w pewnym momencie zostało przejęte przez klony.