• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Indywidualny tok studiów [Joahim von Ribertrop]
Oto i moja notatka. Ja korzystałem z historii napisanej przez Baleńczyków (chyba) i micropedii:

Prawdopodobnym powodem pewnej różnicy w tych tekstach jest złość Al-Rajnu na to, że to Bialenia pierwsza w mikroświecie wymyśliła pismo. Bialeńczycy opisali to w swojej wersji historii. Jednakże podczas dawnych czasów, jakaś mało ważna delegacja Al-Rajnu przybyła na wyspę. Oprócz różnych spotkań i wogóle Alrajńczycy oglądali kamień, z opisem drugiego pisma (chodzi o to, wymyślone po ,,wielkim zapomnieniu"). Kamień z pierwszym pismem rozpadł się wiele lat wcześniej. W dniu wyjazdu delegacji oprócz Alrajńczyków zniknął też kamień z pismem. Uznano, że zgubił się po prostu lub rozpadł podobnie jak kamień z pierwszym pismem. Tymczasem kamień trafił do Al-Rajnu. Nie długo później spisano historię Bialenii według Al-Rajnu, dziś na micropedii. Potem kamień został rozbity i zniknął. Jednakże ktoś spróbował go złożyć. Wtedy do historii według Al-Rajnu dopisano część o powtórnym odkryciu pisma. Tymczasem kamień do dziś znajduje się w rękach pewnego kolekcjonera w Bialenii.

Wiadomości w tym wątku
RE: Indywidualny tok studiów [Joahim von Ribertrop] - przez Joahim-von-R - 05-09-2019 20:42

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości