Cytat:W sprawie "akcji szkalowania Bialenii" - może to Was zainteresuje?Nie wiem czy można za obecne złe stosunki między naszymi krajami obarczać winą tylko jedną osobę, bo chwili gdy szkalował Bialenię to jakoś nie spotkał się z potępieniem ze strony współobywateli, a raczej wprost przeciwnie... miał głosy poparcia.
Jednocześnie pisanie o "uratowaniu" Bialenii przed jakimś rozkładem... trochę mnie rozśmieszyło, bo jakiś Dmowski to za mało by "rozłożyć" Nasz Kraj. Nie takich przeciwników mieliśmy i jakoś dawaliśmy radę. Nasz kraj przetrwał niejeden kryzys, niejeden atak, a nawet próbę uczynienia z niego prowincji Sarmacji.
Tak czy inaczej... Jeżeli mieliści "toksyczne rządy" - to dokonując u siebie dość radykalnych zmian pomogliście sami sobie. O ile oczywiście będzie to pozytywny skutek, bo jak Wam się nie uda to zapewne zmiany zostaną ocenione negatywnie.
Jednak powtórzę to co napisałem wcześniej - jest to Wasza wewnętrzna sprawa. Z mojej strony nie ma problemu by uznać, że tamta sprawa, która nas poróżniła dotyczyła Suderlandu mającego inny ustrój polityczny i inne rządy. Obecne jeśli chcą mogą podjąć próbę naprawy tych stosunków.
Tyle, że to zależy w tej chwili od Was... Choć uznaję za dobry krok, że nastąpiło pewnego rodzaju przyznanie kto (jaka strona) zapoczątkowała ten konflikt. To jest pierwszy krok do normalizacji stosunków.

![[Obrazek: smile.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/images/smilies/smile.png)