Cytat:Mówiąc szczerze to Bialeńska Partia Demokratyczna kojarzy mi się z betonizmem. Z resztą w pewnym momencie symbolem, logiem BPD była właśnie betoniarka, która miała być symbolem tego specyficznego konserwatyzmu status quo. Obarczam betonizm za upadek Republiki Bialeńskiej, bo wiąże się on nieuchronnie z najgorszą odsłoną biurokratyzmu. Jeżeli na tym ma polegać ta reaktywacja, gdy ktoś mówi o wartościach BPD, to życzę powodzenia...
Bredzisz Janie jak zwykle... Nie myl działań BDP - partii zawsze republikańskiej, z działaniami biurokratycznymi. Oczywiście wiem o co Tobie chodzi... o biurokratyczny system gospodarczy. Taki był - tylko, że Ty chciałeś by w ogóle był - a my z Maciejem nie mając możliwości informatycznych robiliśmy to ręcznie co było "niestrawne" (człowiek na błędach się uczy). Ale to Ty wtedy i jak zwykle coś chciałeś robić... a potem się kończyło na sloganach i się "wymiksowałeś". I niech "detale" zrobią inni. Zrobili na miarę ówczesnych (ograniczonych) możliwości...
Tylko nie łącz naszych działań nas jako "adminów" ręcznej gospodarki - z naszą działalnością polityczną. To dwie różne sprawy. Zawsze działaliśmy w BPD w kierunku utrzymania republikańskiego ustroju Naszego Kraju.
BPD było i jest partią republikańską - dla której wartości to silny Parlament, wolność wypowiedzi, wolność wyznania itd. Jednocześnie to partia, dla której niezależność i niepodległość Bialenii to sprawy nadrzędne. Pamiętaj, że jako członek-założyciel BPD wróciłem by ratować nasz Kraj przed niewolą Sarrmacji. Możesz powiedzieć to o sobie?
Wróciłem ja, wrócił/ła ja czyta Akrypa - zbieramy "starą gwardię" czyli duch Republiki nie zaginął! Możesz być z nami (super), a możesz być przeciwko nam.
Nie pytaj co Bialenia zrobi dla Ciebie - pytaj Ty możesz zrobić dla Bialenii...