• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wyprawa hiperborejska
W wolnej chwili zrobiłem rekonesans po miejskim bazarze. Jest tu absolutnie wszystko. Każdy chce coś sprzedać, kupić, zamienić. Kramarze przekrzykują się, zachwalając produkty. Istne szaleństwo. Podczas dokonywania zakupów, przechwyciłem zagadkową korespondencje.

Cytat:Do towarzysza Naliankszy

Witaj! Otrzymałem twój list. Słuchaj zaleceń lekarzy, bo zdrowie to poważna sprawa. Zjazd partii został przesunięty na 10 maja. Możesz spokojnie zostać w Xocotli do końca albo drugiej połowy kwietnia. Lecz się porządnie. Na moje polecenie wysłano transport z kolejną grupą do badań. Wszyscy póki co są w dobrej kondycji.
U nas sprawy toczą się nieźle.
Uściski dłoni.
                                                                                                                  Malianksza

Cytat:Drogi Maliankszo,

Wielkie dzięki za list! Jest to dla mnie jeden z żywych dowodów na to, że czujesz się naprawdę dobrze, że odzyskałeś siły i możesz znowu gwizdać na tych wszystkich uzdrowicieli. Co oni, do licha wyrabiają te konowały, niech ich diabli wezmą! Dobrze, że wyrwałeś się z łap tych rekinów, inaczej nieźle by Cię  pokiereszowali. Ci najbardziej wyszczekani śmią podważać pogląd o długowieczności mieszkańców Aryunu! Nie mają pojęcia o tym, jakie sukcesy odnosi laboratorium przy opracowywaniu serum, które wydłużyłoby życie ludzkie do 140 lat! Jestem dozgonnie wdzięczny za kolejny transport. Ale mam jeszcze jedną, najważniejszą prośbę: wracaj do miasta zdrowy, czujny i, jak zwykle, pełen życia.
Całuje Cię mocno.
                                                                                                             Twój Nalianksza

Na moje oko, po dotarciu do Xocotli, będzie trzeba się porządnie rozejrzeć.

Wiadomości w tym wątku
RE: Wyprawa hiperborejska - przez Ronon Dex - 14-09-2019 20:36
RE: Wyprawa hiperborejska - przez Joahim-von-R - 14-09-2019 22:12
RE: Wyprawa hiperborejska - przez Ronon Dex - 14-09-2019 22:40
RE: Wyprawa hiperborejska - przez Ronon Dex - 15-09-2019 09:05
RE: Wyprawa hiperborejska - przez Hewret von Thorn - 15-09-2019 17:54
RE: Wyprawa hiperborejska - przez Joahim-von-R - 16-09-2019 20:27
RE: Wyprawa hiperborejska - przez Kamil Veriopin - 17-09-2019 06:13
RE: Wyprawa hiperborejska - przez Kamil Veriopin - 17-09-2019 10:17
RE: Wyprawa hiperborejska - przez Janek Sapieha - 17-09-2019 11:54
RE: Wyprawa hiperborejska - przez Janek Sapieha - 18-09-2019 14:41
RE: Wyprawa hiperborejska - przez Joahim-von-R - 22-09-2019 10:45