• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Witajcie Bracia Bialeńczycy!
OŚWIADCZENIE PREZYDENTA REPUBLIKI BIALEŃSKIEJ

Republika Bialeńska wspiera działania byłych mieszkańców Brodrii: Bałmucjan, Noklezyjczyków oraz Czuwatów. Federacja Brodryjska, a następnie Carstwo Brodryjskie były ważnymi partnerami Bialenii oraz kluczowymi państwami Nordaty. Ze swojej strony obiecujemy zrobić wszystko, co w naszej mocy, aby wspomóc odbudowę państwowości brodryjskiej.
Niniejszym zapraszam Komitet Wschodnionordacki do umieszczenia swojej siedziby w Wolnogradzie, w dawnej ambasadzie Brodrii. Utworzony zostanie specjalny dział na forum.
Zachęcam społeczność międzynarodową, a zwłaszcza państwa związane z Kontynentem Północnym, ze szczególnym uwzględnieniem Federacji Nordackiej, do udzielenia pomocy Komitetowi Wschodnionordackiemu. Jednocześnie zapewniam, że Bialenia nie będzie dążyła do inkorporacji Brodrii, ani aneksji choćby skrawka brodryjskiego terytorium. Naszą motywacją jest chęć wsparcia bratniego narodu oraz aktywizacji Kontynentu Północnego.

Witam, Władimirze! Brodryjczycy wciąż żyją. U nas działa Akrypa (w Brodrii znany jako Tomasz Rabotowicz) oraz Thomas von Lissendorf. Jan Lubomirski jest w Federacji Nordackiej. Baltazar Dostojewski niedawno pojawił się na chwilę w Bialenii. Kilka miesięcy temu w Sarmacji pojawiła się Sasza, a krótko wcześniej Brodrię próbowali reaktywować m.in. Mikołaj Patryk Dostojewski oraz Iwan Pietrow. Ja ze swojej strony również pomogę na tym, na ile pozwoli mi sprawowanie urzędu Prezydenta Bialenii. Jestem przekonany, że jeśli Komitet Wschodnionordacki wykaże się determinacją i cierpliwością, to uda się przywrócić Brodrii dawną świetność.

Wiadomości w tym wątku
RE: Witajcie Bracia Bialeńczycy! - przez Andrzej Płatonowicz Ordyński - 26-04-2019 17:12
RE: Witajcie Bracia Bialeńczycy! - przez Ronon Dex - 26-04-2019 18:54

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości