Cytat:...tylko chciałbym dodać że pewien mały fragment jest tylko lennem Królestwa Suderlandu, a nie pod jego bezpośrednim władaniem.
Wiem o tym - ale na razie zajmuję się ustaleniem jakie terytoria są w dyspozycji poszczególnych państw, uściślam linie brzegowe i różniste wysepki.
Na tego typu szczegóły przyjdzie czas w następnym etapie prac. mapa jest na tyle duża, że będzie można wiele rzeczy oznakować i opisać szczegółowo. Ale najpierw trzeba uzgodnić podstawy, a potem będziemy robić detale.
Cytat:Doctrina wygląda tak:
No to ma dwie mapy na których ta wyspa jest inna... Mnie tam wszystko jedno - mam zrobione oba kształty.
Potrzebna decyzja - ma być taka jak na mapie Waksmana czy taka jak na mapie z Ardemii?
Czekam!
Cytat:Więc najuczciwiej w przypadku drugiej wyspy, zapytajcie o nią po prostu Kamiljana.
Andrzeju? zajmiesz się wyjaśnieniem tej sprawy? Masz najlepsze kontakty zagraniczne...
Cytat:Cała Sambanafryka (poza sarmacą Samundą) do FN? To chyba trochę przesada. Powinniśmy zostawić miejsce dla państwa, które będzie chciało utrzymywać afrykański klimat. FN ostatnio dążyło raczej do ograniczenia ekspansji terytorialnej (nawet pozrzekali się niektórych nieaktywnych terytoriów), a przejęcie ziem o wielkości zbliżonej do Anatolii byłoby krokiem w złą stronę.
Cytat:Volkian może zająć tylko północno-zachodni kawałek Samundy. Ziemie od wybrzeża, do mniej więcej tej małej zatoczki, która jest w połowie wyspy.
Mnie tam wszystko jedno... ja tutaj tylko kartograf jestem. Dogadajcie się i ustalcie co i jak - a ja to naniosę. Czekam na ostateczną decyzję.
Na razie wstrzymuję się z dalsza pracą do wyjaśnienia powyższych wątpliwości.
Chcę skończyć ten podkład i potem wrzucić go jako całość - jako podstawę do nanoszenia sytuacji. Nie jest praktyczne pracować na wielu warstwach lądów, bo dojdzie jeszcze wiele warstw pokazujących stan zagospodarowania i opisy. Przy nadmiernej ilości warstw po prostu RAM i program już przestaje "wyrabiać"... praca staje się coraz trudniejsza - bo raz, że się czeka na reakcje programu przy zapisie, to jeszcze w masie warstw ciężko coś znaleźć - nawet jak się je opisuje i pogrupuje w zestawy.