28-04-2019 12:32
Ja bym takim optymistą odnośnie Więzienia Narodów nie był. Ci wszyscy Teutończycy, Baridajczycy i inni są pozbawieni durandowskiego świata wyobrażeń z którego mogłaby wyłonić idea państwowa, czy wreszcie niepodległość. Ta niby odrębność narodowa to coś w stylu ukraińskiego "no oddaliśmy naszą gospodarkę i suwerenność, ale za to patrzcie jaki ładny pomnik postawiliśmy Banderze!". Ruchy narodowowyzwoleńcze w Sarmacji, jeśli kiedyś powstaną, będą tylko w pełni kontrolowaną próbą podniesienia aktywności.
Proszę się nie krępować, jestem ciekawy jaka koncepcja prawicowa może się wyłonić w Republice, której mitem założycielskim jest ludowe powstanie, a główną ideologią kaddafizm.
Ja bym kilka wzorców ideowych dla takiej sytuacji znalazł, ale niczego nie sugeruję, bo jestem bardzo ciekawy Pańskich koncepcji.
Proszę się nie krępować, jestem ciekawy jaka koncepcja prawicowa może się wyłonić w Republice, której mitem założycielskim jest ludowe powstanie, a główną ideologią kaddafizm.
Ja bym kilka wzorców ideowych dla takiej sytuacji znalazł, ale niczego nie sugeruję, bo jestem bardzo ciekawy Pańskich koncepcji.