W związku z brakiem zainteresowania debatę - uznaję ją za zakończoną.
Głosujemy odrębnie za ustawą o zmianie ustawy oraz poprawką do zmiany ustawy. Ponieważ poprawka zgłoszona przez Karola nie koliduje z treścią samego projektu ustawy, a razie nieprzyjęcia poprawki ustawa wchodzi w życie bez tej poprawki to głosujemy jednocześnie nad ustawą i poprawką do niej. czyli posłowie w jednym głosowaniu odnoszą się do projektu ustawy oraz odrębnie do proponowanej poprawki.
Zgodnie z decyzją wnioskodawczyni (reprezentantki wnioskodawców) poprawka techniczna Karola zostaje do razu wpisana do projektu ustawy i nie podlega głosowaniu. Niestety nie jestem w stanie w proponowane miejsca wstawić cudzysłowu... Alija zrobiła to jakimś kodem i próba wstawienia cudzysłowu powoduje, że pojawia się w "dziwnym" miejscu. Umieściłem więc tylko artykuły...
Projekt ustawy o zmianie ustawy o symbolach państwowych.
Ustawa Parlamentu Republiki Bialeńskiej
o zmianie ustawy o symbolach państwowych
W ustawie Parlamentu Republiki Bialeńskiej o symbolach państwowych z dnia 30 stycznia 2018 r. wprowadza się następujące zmiany:
Art. 1
Ustawa wchodzi w życie z chwilą ogłoszenia.
Załącznik nr 1
![[Obrazek: CuxMHVB.png]](https://i.imgur.com/CuxMHVB.png)
Załącznik nr 2
![[Obrazek: CISRwIb.png]](https://i.imgur.com/CISRwIb.png)
Propozycja poprawki do ustawy o zmianie ustawy o symbolach państwowych - zgłoszona przez Karola Medycejskiego.
Oddaję głos:
ZA - projektem ustawy
ZA - poprawką do projektu autorstwa Karola Medycejskiego.
Przechodzimy do głosowania.
Głosujemy odrębnie za ustawą o zmianie ustawy oraz poprawką do zmiany ustawy. Ponieważ poprawka zgłoszona przez Karola nie koliduje z treścią samego projektu ustawy, a razie nieprzyjęcia poprawki ustawa wchodzi w życie bez tej poprawki to głosujemy jednocześnie nad ustawą i poprawką do niej. czyli posłowie w jednym głosowaniu odnoszą się do projektu ustawy oraz odrębnie do proponowanej poprawki.
Zgodnie z decyzją wnioskodawczyni (reprezentantki wnioskodawców) poprawka techniczna Karola zostaje do razu wpisana do projektu ustawy i nie podlega głosowaniu. Niestety nie jestem w stanie w proponowane miejsca wstawić cudzysłowu... Alija zrobiła to jakimś kodem i próba wstawienia cudzysłowu powoduje, że pojawia się w "dziwnym" miejscu. Umieściłem więc tylko artykuły...
Projekt ustawy o zmianie ustawy o symbolach państwowych.
Ustawa Parlamentu Republiki Bialeńskiej
o zmianie ustawy o symbolach państwowych
W ustawie Parlamentu Republiki Bialeńskiej o symbolach państwowych z dnia 30 stycznia 2018 r. wprowadza się następujące zmiany:
Art. 1
- Artykuł 4. otrzymuje brzmienie:
- Godłem Republiki Bialeńskiej jest sokół Kurajszytów srebrny; na piersi tarcza zielona pięciokątna, pod nią wieniec z dwóch kłosów pszenicy srebrny; w szponach wstęga szara z napisem „BIALENIA”.
- Wzór i barwy godła określa załącznik nr 1.
- Godłem Republiki Bialeńskiej jest sokół Kurajszytów srebrny; na piersi tarcza zielona pięciokątna, pod nią wieniec z dwóch kłosów pszenicy srebrny; w szponach wstęga szara z napisem „BIALENIA”.
- Artykuł 5. otrzymuje brzmienie:
- Flagą Republiki Bialeńskiej jest prostokąt o proporcjach 3:5, podzielony na trzy poziome pasy jednakowej wielkości barwy białej, czarnej i zielonej.
- Wzór i barwy flagi określa załącznik nr 2.
- Flagą Republiki Bialeńskiej jest prostokąt o proporcjach 3:5, podzielony na trzy poziome pasy jednakowej wielkości barwy białej, czarnej i zielonej.
- W artykule 5. zmienia się słowa „stanowiących załącznik nr 1” na „określonych załącznikiem nr 3” i przenumerowywuje się załącznik odpowiednio.
- Dołącza się załączniki niniejszej ustawy jako załączniki nr 1 i 2.
Ustawa wchodzi w życie z chwilą ogłoszenia.
Załącznik nr 1
![[Obrazek: CuxMHVB.png]](https://i.imgur.com/CuxMHVB.png)
Załącznik nr 2
![[Obrazek: CISRwIb.png]](https://i.imgur.com/CISRwIb.png)
Propozycja poprawki do ustawy o zmianie ustawy o symbolach państwowych - zgłoszona przez Karola Medycejskiego.
5. Dodanie do ustawy zmieniającej w art. 1 ust. 5 o treści: "Uchyla się treść art. 7 ustawy zmienianej, zmieniając jednocześnie numer artykułu 8 ustawy zmienianej na artykuł 7."
Głosowanie potrwa 2 doby
(przy obecnie 3 posłach chyba nie trzeba głosowań przedłużać).
Oddaję głos:
ZA - projektem ustawy
ZA - poprawką do projektu autorstwa Karola Medycejskiego.