• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bialeńskie Bojówki Faradobusów
[Obrazek: 00415.jpg]

Wraz z wybudowaniem Lotniska Bialeńskich Bojówek Faradobusów imienia Hermana Pole, które znajduje się obok naszej kwatery głównej, możemy na poważnie przystąpić do formowania jednostek lotniczych. Dziś do Mechanic przybyła grupa światowej sławy specjalistów i fachowców: emerytowanych żołnierzy hirschbersko-weerlandzkich sił lotniczych oraz doświadczonych pilotów, mechaników i stewardess różnych linii cywilnych. Zajmą się oni szkoleniem pięćdziesięciu ochotników służących dotąd w ochotniczej rezerwie, którzy dobrowolnie i z radością zgodzili się wziąć udział w naszym eksperymencie. Na potrzeby szkolenia zakupiłem także dwa stare, ale jare śmigłowce, dwa szybowce, awionetkę i jeden samolot Consolidated B-24 Liberator. Eksperci, na czele których stanął BFK-Hauptmann, kapitan wojsk jeszcze mojego Tatusia w stanie spoczynku Rupert zu Nubon, przejmie też tymczasowo opiekę nad lotniskiem, więc będzie mogło ono już funkcjonować w ograniczonym zakresie.

O efektach szkolenia i kolejnych inwestycjach będę dawał znać na bieżąco. Mam nadzieję, że za około miesiąc pierwszy zręb lotniska gwardii lennej będzie gotowy do służby!
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
RE: Bialeńskie Bojówki Faradobusów - przez Ametyst Faradobus - 13-10-2019 13:10

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości