19-10-2019 17:20
Cytat:W ogóle powoli kształtuje nam się dosyć spójna i ciekawa sytuacja z podziałem na "element centrany" i kontyngenty lenne, gdzie ten pierwszy jest co do zasady nowocześniejszy i nieco bardziej współczesny, a kontyngenty lenników mają charakter pomocniczy i dysponują mniej zaawansowanym i mniej śmiercionośnym sprzętem.
Choć aby to ze sobą współgrało to z nowoczesnością nie będziemy przesadzać... Nowoczesna i całkowicie współczesna to jest nasza regularna armia.
Np lennicy mają samoloty z lat 40-tych (no jedyny Andrzej ma nowocześniejsze... z racji tytułu) - To moim zdaniem Gwardia powinna wyglądać tak jak to swego czasu wymyślił Andrzej, a ja to dostosowałem do możliwości i dopracowałem. Czyli sprzęt używany jeszcze do lat 70-tych, ale niekoniecznie już wtedy najnowocześniejszy... Bo moim zdaniem robienie kopii naszych SZ RB to trochę mija się z celem.
Takie luźne propozycje... lennicy mają samoloty pokładowe, ale nie mogą mieć porządnego lotniskowca floty - no to jednym z elementów spinającym powinien być lotniskowiec - typu Essex, służyły do lat 70-tych, a niektóre (ale zdeklasowane) do 80-tych. Eskadry lenników mogłyby na nim rotacyjnie stacjonować.
Oczywiście mogę zrobić też jakiś element pośredni... tyle, ze już w innym programie i nie będzie mógł działać wspólnie z tym co mają lennicy, ale za to będzie mógł współdziałać z naszymi SZ - co też może być ciekawym pomysłem. Zresztą niektóre elementy będą mogły działać "w obie strony"... bo maszyny są w obu programach. Np. jeżeli jako tłokowy damy w GR F-551M4 (czyli realowy P-51/F51D) to można go zrobić w obu programach (bo w obu mam). ITP.
Kwestia do pokombinowania...