20-10-2019 14:28
Cytat:Zalinkowałem do posta ichniego Wodza, który wypisał swoje uwagi do projektu mapy.Wiem... usiłowałem się tam zalogować. Ale muszę chyba odzyskać hasło.
Tak czy inaczej na część pytań można odpowiedzieć - np. w kwestii Siedmiogrodu, bo sam przecież się o to swego czasu pytałem. Co do innych kwestii, to akurat szanuję dokonania Pel Nandera - przecież nasza skala i współrzędne topograficzne pochodzą z jego mapy, skalę z nim uzgadniałem przed laty, równik i południk zero też uznajemy w Pel Nandera (a nie ten KIK-owaty). A, że terytoria się zmieniają... no cóż... życie mikronacyjne.
Inna sprawa, że NUPIA leży daleko, samo posiadania tutaj dwóch małych wysp (których nikt im nie rusza) - to niestety nie upoważnia ich do decydowania o kształcie Nordaty. Z całym Szacunkiem dla nich, ale kwestie Nordaty będziemy uzgadniać w gronie państw leżących na Nordacie - bo to nasz virtualny dom. Ja tam nie zamierzam się wtrącać w to jak i gdzie NUPIA kształtuje swoje terytoria.
Tak czy inaczej w kwestii uzgodnień wyglądu Nordaty zapraszam ich tutaj - bo o Nordacie będziemy dyskutowali właśnie na Nordacie. Dyskusja w 10 miejscach na raz mija się z celem... O mapie dyskutujemy w miejscu gdzie się ją tworzy - to logiczne i wygodne. Wszyscy to zaakceptowali na naszym kontynencie to i oni będą musieli, jeżeli chcą mieć do tejże mapy jakieś uwagi z racji posiadania skromnego, ale jednak terytorium na naszym kontynencie.