• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ratyfikacja Traktatu z Królestwem Dreamlandu.
Wasze Ekscelencje,

w drodze całkowitego wyjątku postanowiłem skorzystać z danego mi prawa wzięcia udziału w tej debacie. Chcę z całą mocą podkreślić, że podpisane przez nas porozumienie (pakt obronny) nie jest wymierzone w jakiekolwiek państwo wirtualnego świata. To pakt obronny - co jasno stanowi, że ma on zastosowanie dopiero wtedy kiedy jedno z naszych Państw zostaje zaatakowane (w jakikolwiek sposób) przez państwo inne. Ufam, że taka wzajemna gwarancja bezpieczeństwa stanowi dla nas wszystkich pożądany stan rzeczy - wiemy, że nie jesteśmy sami, że możemy liczyć na przyjaciół.

Pakt Obronny nie ma żadnego ofensywnego charakteru. I mieć w tym kształcie nie będzie miał. Formuła jego zapewnia koordynację działań w przypadku ataku państw trzecich.

Co się tyczy w ogóle formuły paktu wojskowego - to uważam, że wojskowość jest dziś w mikroświecie jedną z niewielu płaszczyzn, na której faktycznie można ze sobą fajnie współpracować. Wierzę, że deputowani Parlamentu RB dostrzegą plusy przedłożonego traktatu i wspólnie cieszyć się będziemy bezpieczeństwem, które on nam wzajemnie zagwarantuje.
RIIF, Mikronacyjny Matuzalem.

Wiadomości w tym wątku
RE: Ratyfikacja Traktatu z Królestwem Dreamlandu. - przez RIIF - 21-10-2019 17:40

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości