• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rada ds. Symboliki przy Lwie Wolnogradu
Ekscelencje,

zostałem poproszony o wzięcie udziału w dyskusji dotyczącej Korony Cesarskiej. Przybywam zatem i już na wstępie za samo zaproszenie dziękuję, ale i za wspomnienie mojego panowania. Valhalla, o tym wie chyba każdy mikronauta, jest mi miejscem i czasem bardzo bliskim. Najbliższym memu mikronacyjnemu doświadczeniu i sercu. Do dziś zdarza mi się z sentymentem wspominać ten czas i po cichu marzyć o Valhalli odrodzeniu. Nierealne jednak te marzenia mile podbechtujecie za co ogromnie Wam dziękuję.

Sacrum Imperium Valhallum Nationis Bialenicæ — Święte Cesarstwo Valhalijskie Narodu Bialeńskiego to idea nader kusząca. Przyklasnąć jej zatem postanowiłem! 

Korona, o której Waszmościowie mówicie mogłaby, prócz godła uwzględniać również najcenniejsze klejnoty Cesarstwa Valhalli - bezbarwne diamenty, które ongiś przyozdabiały legendarny pałac znajdujący się blisko szczytu Srebrnych Gór - Lodowy Pałac. Otrzymalibyśmy wówczas, uwzględniając sugestię Ekscelencji Swarzewskiego, złotą koronę, przy ozdobioną z przodu Sokołem, z tyłu Gryfem, a między nimi naprzemiennie zielonymi i bezbarwnymi (z białym szlifem) diamentami. Wokół korony biegłyby napis Sacrum Imperium Valhallum Nationis Bialenicæ. 

Jeśli Ekscelencje zechcą właśnie tak postąpić serce me wypełni ogrom radości i morze wdzięczności. 
RIIF, Mikronacyjny Matuzalem.

Wiadomości w tym wątku
RE: Rada ds. Symboliki przy Lwie Wolnogradu - przez RIIF - 26-10-2019 14:39
RE: Rada ds. Symboliki przy Lwie Wolnogradu - przez Iwan Pietrow - 02-03-2021 14:20
RE: Rada ds. Symboliki przy Lwie Wolnogradu - przez Iwan Pietrow - 03-03-2021 17:26
RE: Rada ds. Symboliki przy Lwie Wolnogradu - przez Iwan Pietrow - 03-03-2021 17:37
RE: Rada ds. Symboliki przy Lwie Wolnogradu - przez Iwan Pietrow - 03-03-2021 18:55
RE: Rada ds. Symboliki przy Lwie Wolnogradu - przez Iwan Pietrow - 03-03-2021 19:30
RE: Rada ds. Symboliki przy Lwie Wolnogradu - przez Iwan Pietrow - 03-03-2021 21:59

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości