• 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Indywidualny tok studiów [Piotr Pawłowicz]
Drogi Andrzeju, cóż mogę powiedzieć. Historia Scholandii jakoś nie pociągnęła mnie za serce i jest średnio interesująca.
Natomiast Poezja w Galerii von Thorn, jest bardzo ciekawa jak na realia Pollinu, gdzie ludzie nie są zbyt chętni do pisania czego kolwiek. Zainteresowałem się przez to postacią Konrada von Staufena, który według mnie z jego poezją powinien zostać sławą mikroświata. Nie uznawałbym tego jako lektury szkolnej na uniwersytetach mikroświata, lecz jako ciekawostkę, aby zachęcić młodych do pisania. Smile
Pieśń o pustce Vladimira diuka Iwanowicza von Lichtensteina, też jest bardzo ciekawą pracą, która została zamieszczona w Galerii. Coraz bardziej interesuję się osobami, które pisały aby Pollin też miał swoją twórczość. Teraz to można tylko liczyć na pojedyncze artykuły, czasami na jakieś krótkie opracowanie, ale nie na sztukę w takim wydaniu.
Znalazłem także Prawo Sarmackich Prowincji, zrozumiałem, trochę, ale nie za bardzo działanie prawa Sarmackiego, niestety chyba w tym wydaniu chodziło konkretnie o prawo w Tropicanie. Prawo Morwanu natomiast jest bardzo krótkie, niby treściwe ale nie tłumaczy wielu kwestii, aby chcieć się wczytać. Masakra w dolinie Łez, polecam bardzo mocno przeczytać to opracowanie. Smile
[Obrazek: FlYScNM.png]

Wiadomości w tym wątku
RE: Indywidualny tok studiów [Piotr Pawłowicz] - przez Piotr Romanow - 29-10-2019 11:34

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości