16-11-2019 13:12
Cytat: Poprzez ulokowanie garnizonu w wolnych miastach rozumiałem nie tyle lokowanie samych jednostek w miastach, ale ulokowanie tam dowództw i instytucji. Natomiast same jednostki oczywiście nie powinny stacjonować w samych miastach, bo to generalnie niewygodne zarówno dla tychże jednostek, jak i uciążliwe dla ludności.
Jasne, to tu się rozumiemy. Wydaje mi się, że to dosyć sensowny pomysł. Dowództwo Gwardii Rzeszy jako całości można by ulokować, rzecz jasna, w Wolnogradzie.
Cytat:Co sądzicie o tym, aby jako punkt odniesienia przyjąć okres przełomu lat 60-tych i 70-tych? Przy czym o ile Gwardia Pretoriańska Venomanii używa sprzętu, który w tamtym okresie był jeszcze używany (ale pochodził z lat wcześniejszych) i to raczej przez pośledniejsze państwa - to Gwardia Rzeszy miałaby sprzęt, który w tym samym okresie był sprzętem nowoczesnym. Byłaby to moim zdaniem kombinacja, która by ze sobą dość spójna. W moim przypadku uprawnienia nie pozwalają na posiadanie samolotów poza takimi z połowy lat 40-tych, ale mógłbym wystawić np. kontyngent, którym będą śmigłowce - taki Mi-24 doskonale by pasował (nie jesteśmy w realu i mieszanie sprzętu "wschodniego" i "zachodniego" jest jak najbardziej możliwe i nieszkodliwe - w SZ RB też lata odpowiednik Ka-50 obok odpowiednika UH-60 i nic się nie dzieje złego z tego powodu).
Prawdę mówiąc myślałem dokładnie o tym samym. Moja gwardia lenna będzie używać głównie sprzętu z lat 40-60, więc odrobinę mniej zaawansowanego niż element centralny.
Wydaje mi się, że będzie to bardzo sensowne rozwiązanie. Dobrze byłoby wydać w tej sprawie jakąś instrukcję wraz z sugerowanym katalogiem sprzętu.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus
Ametyst Faradobus
Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)
![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)