16-11-2019 14:25
Dodałem przyznane odznaczenia (nagrodzeni powinni nawet dostać komunikat, że zostali nagrodzeni), zaktualizowałem też listę nadań: http://www.bialenia.org.pl/?page_id=7863
Hewreta wyprzedziłem, ale do wyprzedzenia Macieja i uzyskania tytułu elektora sporo jeszcze brakuje.
Rononie, obecna ustawa o świętach nie przewiduje już Święta Władz Konstytucyjnych (17 grudnia; rocznica przyjęcia pierwszej konstytucji), ale właśnie wtedy tradycyjnie nadawany był Tytuł Bohatera Bialenii. Czy planujesz nadać go w tym roku, a jeśli tak, to w jakim terminie?
Aktualna lista odznaczonych wraz z uzasadnieniami:
Hewreta wyprzedziłem, ale do wyprzedzenia Macieja i uzyskania tytułu elektora sporo jeszcze brakuje.
Rononie, obecna ustawa o świętach nie przewiduje już Święta Władz Konstytucyjnych (17 grudnia; rocznica przyjęcia pierwszej konstytucji), ale właśnie wtedy tradycyjnie nadawany był Tytuł Bohatera Bialenii. Czy planujesz nadać go w tym roku, a jeśli tak, to w jakim terminie?
Aktualna lista odznaczonych wraz z uzasadnieniami:
Cytat:2018 r.: Antoni Kacper Burbon-Conti
Za dzieło odbudowy Ojczyzny, pracę na rzecz dobra wspólnego całej Republiki oraz zasługi położone dla zapewnienia nam wszystkim bezpiecznego rozwoju.
2017 r.: Ametyst Faradobus.
To właśnie on przejął stery w Bialenii, kiedy kryzys aktywnościowy był tak głęboki. Ametyst związany jest z naszą Ojczyzną od 2012 roku; przez dwie kadencje z rzędu sprawował funkcję Prezydenta Republiki Bialeńskiej, a do dzisiaj aktywnie angażuje się w działalność państwową.
2016 r.: Hewret von Thorn.
Główny administator, dwukrotny prezydent, a także wiceprezydent, premier, minister. Osoba bardzo aktywna i wykazująca się licznymi inicjatywami, a także odpowiedzialna za rozwój informatyczny Bialenii.
2015 r.: Eddard Noqtern.
Bardzo aktywny prezydent, założyciel i lider największej partii w historii RB - Wspólnoty Rozwoju, a także jeden z architektów stowarzyszenia bialeńsko-brodryjsko-hasselandzkiego.
2014 r.: Ronon Dex.
Specjalista w wielu dziedzinach, zwłaszcza wojskowości i geografii. Dzięki swojemu profesjonalizmowi, aktywności i rozsądkowi był obywatelem, który w największym stopniu przyczynił się do nadania Bialenii charakteru poważnej mikronacji.
2013 r.: Maciej Kamiński.
Ojciec-Założyciel Bialenii, trzyletni Prezes Policji Krajowej, osoba, która od samego początku istnienia Republiki wykazuje się spokojem, rozsądkiem i dbaniem o interesy bialeńskie. Pełnił z zaangażowaniem niemalże wszystkie możliwe funkcje.
2012 r.: Jan Kaniewski.
Przywódca Powstania Marcowego i lider państwowy Dżamahiriji, największy bohater narodowy bez którego nie powstałaby współczesna państwowość bialeńska.
2011 r.: Andrzej Swarzewski.
Wielokrotna głowa państwa, nieustannie oddany obywatel związany z Bialenią od samego początku, jeden z jej ojców-założycieli, którego zasługi dla Ojczyzny są wyjątkowe.
2010 r.: Shimitsu.
Zastępca Króla Bialenii, prokurator, burmistrz Dolnogradu (obecnie Wolnograd), a także główny kapłan (nariepem olczyzmu), a również czołowy działacz Republiki Klume.