• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowe miasta - Anatolia.
ʿĀlija zawdżat Akrypa napisał(a):Skoro przyjęliśmy, że coś jest wspólną własnością całego narodu bialeńskiego, to kompletnie nie wypada traktować tego jako waszą prywatną własność którą możecie rozporządzać jak chcecie.
[...]
Odwrotnie. To wy powinniście założyć własne przedsiębiorstwo jeżeli klimat w DB wam nie pasuje, a nie rozporządzać wspólnym dziedzictwem tak jakby to było wasze prywatne.

Jesteś w błędzie... Ustawa o swobodzie działalności gospodarczej (wytłuszczenie moje):

Artykuł 8

1. Właściciel lub zarządca przedsiębiorstwa ma prawo do dowolnego, narracyjnego kształtowania swojego lub zarządzanego przez siebie przedsiębiorstwa. Jest on wyłącznie odpowiedzialny za działalność i kształtowanie wizerunku swojej firmy lub przedsiębiorstwa.

2. Żadne władze państwowe lub regionalne nie mogą ingerować w działalność przesiębiorstw z zastrzeżeniem art. 5 ust. 3.

Mamy narracyjną gospodarkę, przedsiębiorstwa tworzone są i prowadzone przez ludzi, którzy tego chcą. I robią to w sposób taki jaki chcą... Mogą sobie je otwierać i zamykać, mogą je przenosić czy rozbudowywać.

Ja oczywiście rozumiem, że tradycją "systemów komuszych" jest rabowanie cudzej pracy - ale ja nie zamierza się temu poddawać. Po prostu opuszczam DB (której klimat mi nie pasuje) wraz z całością prowadzonej przez siebie działalności i mam do tego całkowite prawo.

W zasadzie byłby problem, gdybym to ja sam chciał usunąć z terenu DB elementy Sił Zbrojnych - bo można by mi wtedy zarzucić, że (w tym momencie jako Prezydent lub D-ca SZ RB) osłabiam obronność regionu. Jednak w tym przypadku to jest akurat wola i to wyrażona dość dobitnie władz regionalnych czyli trudno o taki zarzut. Po prostu nie zamierzam się wykłócać i choć wykazałem, że władze DB nie mogą wymusić opuszczenia terenów DB przez element państwa jakim są Siły Zbrojne RB to po rozpatrzeniu sprawy sam przeprowadzę ich restrukturyzację w taki sposób by nie było ich na terenie DB. Czyli więc powinniście być zadowoleni - bo wszystko jest po Waszej myśli.

Wiadomości w tym wątku
Nowe miasta - Anatolia. - przez Ronon Dex - 24-11-2019 12:37
RE: Nowe miasta - Anatolia. - przez Joahim-von-R - 24-11-2019 12:46
RE: Nowe miasta - Anatolia. - przez Ronon Dex - 24-11-2019 12:55
RE: Nowe miasta - Anatolia. - przez Joahim-von-R - 24-11-2019 13:00
RE: Nowe miasta - Anatolia. - przez Joahim-von-R - 24-11-2019 13:14
RE: Nowe miasta - Anatolia. - przez Ronon Dex - 24-11-2019 14:33
RE: Nowe miasta - Anatolia. - przez Ronon Dex - 24-11-2019 14:58
RE: Nowe miasta - Anatolia. - przez Ronon Dex - 24-11-2019 15:16
RE: Nowe miasta - Anatolia. - przez Ronon Dex - 24-11-2019 16:00
RE: Nowe miasta - Anatolia. - przez Ronon Dex - 24-11-2019 16:59
RE: Nowe miasta - Anatolia. - przez Ronon Dex - 24-11-2019 18:53