• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Waśnie, kłótnie i trolling na Forum
Ostatnia sytuacja na Forum zmusza do pewnej refleksji... bo sprawy zaszły za daleko.

Niestety pewne osoby postawiły sobie wyraźnie za cel, aby narobić bałaganu, doprowadzić do bezprzedmiotowych waśni i chyba w konsekwencji doprowadzić do rozkładu Bialenii. W zasadzie nie pisząc żadnych merytorycznych postów, nie zajmując się żadną konkretną działalnością przyjęły sobie za cel wywoływanie chaosu wszędzie gdzie tylko mogą. Bezsensowne posty, składające się z jednego lub dwóch zdań czy jakiś idiotycznych obrazków zaczęły stawać się nagminne.

Podejrzewam, że jest to działalność celowa... w moim odczuciu jest to własnie trolling. Co więcej wydaje mi się, że niestety odnosi to zamierzone skutki. 

Obecnie Andrzej zrobił sobie odpoczynek od Forum (może zareagował nieco zbyt nerwowo, bo akurat wypowiedź Karola i samą jego postać nie zaliczam do działających negatywnie na forum - ale mu się nie dziwię, czasem człowiek nie wytrzyma), a mnie to niedawno przeszło przez głowę... do tego dostałem już wcześniej sygnały na PW od niektórych naszych obywateli, że w takiej atmosferze i w takim otoczeniu za bardzo nie chce im się udzielać w Republice Bialeńskiej, stąd pojawiają się bardzo sporadycznie, a niektórzy w zasadzie w ogóle przestali.

W zasadzie jest "dzieło" bardzo nielicznego grona... 1-2 osób, które zdobywają okresowo popleczników. Ale tak naprawdę czasem wystarczy jeden troll by zniechęcić do działania całkiem sporo wartościowych użytkowników. I tak się dzieje...

Uprzedzam więc, że sytuacja powoli zaczyna się przeradzać w stan "zagrożenia dla stabilności lub bezpieczeństwa Republiki Bialeńskiej" i jeśli to będzie szło dalej w takim kierunku to podejmę zdecydowane działania do zlikwidowania takowego zagrożenia.

Wiadomości w tym wątku
Waśnie, kłótnie i trolling na Forum - przez Ronon Dex - 07-12-2019 13:59
RE: Waśnie, kłótnie i trolling na Forum - przez Iwan Pietrow - 07-12-2019 21:23

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości